Κοσμος

Η Μέρκελ σε ρόλο σερβιτόρας: Γιατί προσφέρει η ίδια τον καφέ στους καλεσμένους της

Τρικ ή φιλική κίνηση; Ο Γερμανικός Τύπος απαντά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέρκελ, καφές

Τη συνήθεια να σερβίρει η ίδια τα ροφήματα στους καλεσμένους του γραφείου της έχει η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

«Μία μικρή χειρονομία, που έχει όμως σημασία» αναφέρει σε δημοσίευμα της η «Frankfurter Allgemeine Zeitung». «Θαυμάσια οικοδέσποινα», το σχόλιο δημοσιογράφων της «Die Welt» που την επισκέφτηκαν στο γραφείο της λίγες ημέρες μετά τις γενικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. «Με σέρβιρε η ίδια τον καφέ» ανέφερε ο Φίλιπ Λαμ, ο παλαίμαχος Γερμανός ποδοσφαιριστή που πήγε να την επισκεφτεί στο γραφείο της.

Το ίδιο αποκάλυψαν και Αμερικανοί επικεφαλής επιχειρήσεων. «Είναι φοβερό. Πιάνει το θερμός η ίδια και μας σερβίρει» είπαν.

Τρικ ή φιλική κίνηση;

Η συνήθεια αυτή δεν περιορίζεται επί γερμανικού εδάφους. Φωτογραφίες δείχνουν τη Μέρκελ να γεμίζει με καφέ στις Βρυξέλλες το φλυτζάνι του Γιώργου Παπανδρέου, όταν ο τελευταίος ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Το ίδιο συνέβη και το 2015 με τον τωρινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μέρκελ, καφές

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η κίνηση αυτή στοχεύει στη δημιουργία ενός χαλαρού κλίματος για συζήτηση. «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο. Αυτό προκαλεί φόβο. Για συζητήσεις που πρέπει να έχουν αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές, είναι κακό η μία πλευρά να είναι φοβισμένη» γράφει η FAZ.

Μέρκελ, καφές

«Η Μέρκελ δεν θέλει να είναι "βασίλισσα των συζητήσεων", αλλά συνομιλήτρια. Σε μικρές συζητήσεις δεν υπάρχει χρόνος για σπάσιμο του πάγου. Σερβίρει λοιπόν τον καφέ. Μερικές φορές κάθεται πιο κοντά στην κανάτα, επομένως είναι απλά βολικό. Οπότε καφέ, και στη συνέχεια επί του θέματος» καταλήγει το δημοσίευμα της FAZ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ