Κοσμος

Άνγκελα Μέρκελ: Καλύτερα νέες εκλογές

Η καγκελάριος δεν βλέπει το λόγο να παραιτηθεί παρά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνγκελα Μέρκελ: Καλύτερα νέες εκλογές
Sean Gallup/Getty-Ideal Images

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι θα προτιμούσε να πάει η χώρα σε νέες εκλογές από το να είναι επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας. Πρόσθεσε ότι δεν βλέπει κάποιο λόγο να παραιτηθεί από τη θέση της παρά το γεγονός ότι κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Νωρίτερα, έκκληση προς τα κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση έκανε λόγο στο διάγγελμά του, μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Γερμανός Πρόεδρος Φραν-Βάλτερ Στάινμαϊερ, κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρη κατάσταση για τη σύγχρονη Γερμανία.

«Βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατάστασης η οποία δεν υπήρξε έως τώρα ποτέ στην Ομοσπονδιακή Γερμανία. Η πρόκληση για τα πολιτικά κόμματα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Πρέπει να ακολουθήσουν την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης -- αυτή η ευθύνη υπερβαίνει τα συμφέροντά τους. Η εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης παραμένει. Δεν μπορείς να επιστρέψεις έτσι απλά την ευθύνη στον ψηφοφόρο. Τα κόμματα πρέπει για άλλη μια φορά να μπουν σε περισυλλογή και να ξανασκεφτούν τις θέσεις τους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ