- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αυξημένος ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα
Προειδοποίηση από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
H Ευρώπη αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε.
"Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες για τον αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, ειδικά στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται σε εορταστικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις", ανέφερε χθες Πέμπτη στην προειδοποίησή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Οι πρόσφατες επιθέσεις σε Γαλλία, Ρωσία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Φινλανδία αποδεικνύουν ότι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, η αλ Κάιντα και τα παρακλάδια τους είναι ικανές να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν επιθέσεις στην Ευρώπη, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων, ειδικά σε τουριστικούς προορισμούς, συγκοινωνιακούς κόμβους, υπαίθριες αγορές, εμπορικά κέντρα και εγκαταστάσεις κυβερνητικών υπηρεσιών, όλα εκ των οποίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο, αναφέρει η ανακοίνωση που έχει ισχύ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.
Τον περασμένο χρόνο, τρομοκράτες που εμπνέονταν από το Ισλαμικό Κράτος, πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον υπαίθριας χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Βερολίνο, στις 19 Δεκεμβρίου, και εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου στην Κωνσταντινούπολη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρειάστηκε να ζητήσουν έκτακτες προμήθειες
Απροσδόκητη στροφή υπέρ της Ουκρανίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη Σύνοδο των G7
Στα 7 εκατομμύρια ευρώ η ζημία - 95 συλλήψεις σε 15 τοποθεσίες
Δέσμευση και από τις δύο πλευρές ότι θα απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας μεταξύ τους
Mια αντιπαράθεση με πολλά επεισόδια
Εν αναμονή καταστροφικών πλημυρών οι νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι προβλέψεις για τα Στενά του Ορμούζ
Yποβλήθηκαν 626 αιτήσεις για μόλις 27 θέσεις
Παρά τη συμφωνία, η δικαστική διαμάχη με την κλινική συνεχίζεται
Μόνο ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν μπορεί να επιτρέψει εξαιρέσεις
106 νίκες σε Grand Prix της Formula 1 μετρά πλέον ο Λιούις Χάμιλτον, μετά τη νίκη του στο Circuit de Barcelona
«Η ισορροπία δυνάμεων έχει μετατοπιστεί υπέρ της Ουκρανίας», δηλώνουν οι ηγέτες της G7
Πώς ξεκίνησε αυτή η φήμη για το παρασιτικό γατόψαρο του γλυκού νερού και τι ισχύει
Με το νέο νομοσχέδιο ενισχύεται η στρατηγική θέση του ΝΑΤΟ έναντι της Μόσχας
Η συμφωνία ΗΠΑ–Ιράν αποκαλύπτει τα όρια της ισχύος όλων των πρωταγωνιστών της περιοχής
Στη Σύνοδο G7 στο Εβιάν της Γαλλίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα αναμένεται να εξοικονομήσουν 185 εκατ. ευρώ στον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο
Προειδοποιεί η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία
Τι ισχύει για λιπάσματα και ετικέτες
Οι έλεγχοι θα γίνονται με τη μορφή τεστ σάλιου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.