- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Αυτοκτόνησε Ουαλός υπουργός λίγες μέρες μετά τις κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις
Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών
Ο βουλευτής των Eργατικών Καρλ Σάρτζαντ εντοπίστηκε νεκρός μόλις τέσσερις ημέρες μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει τη θέση του ως υπουργός κοινωνίας και παιδιών της Ουαλικής Εθνοσυνέλευσης.
Σύμφωνα με τον Independent που επικαλείται πληροφορίες αστυνομικών πηγών, ο Σάρτζαντ πιθανότατα να έβαλε μόνος του τέλος στη ζωή του. «Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια» τονίζει σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του, υπογραμμίζοντας ότι ο Σάρτζαντ ήταν «η κόλλα που κρατούσε την οικογένεια ενωμένη».
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειας, ο Σάρτζαντ πέθανε ενώ έχει ξεσπάσει θύελλα «σοκαριστικών και ανησυχητικών καταγγελιών για τη συμπεριφορά του». «Ηταν μια δυνατή φωνή που υπερασπιζόταν την εργατική τάξη της Ουαλίας. Εβαζε την κοινότητα στην καρδιά των μια τραγωδία άνευ προηγουμένου» δήλωσε ο αναπληρωτής ηγέτης των Τόρις Τομ Γουάτσον.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Σάρτζαντ εκδιώχθηκε προσωρινά από το κόμμα των Εργατικών, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και να διαλευκανθούν οι κατηγορίες εναντίον του.
Ο ίδιος είχε ζητήσει η έρευνα να προχωρήσει γρήγορα ώστε να του επιτραπεί να διαλύσει τα «σύννεφα» που είχαν δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του.
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώτος υπουργός της Ουαλίας Κάρουϊν Τζόουνς είπε ότι ο Σάρτζαντ θα αποχωρούσε από το υπουργικό συμβούλιο μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει το BBC, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές συγκεκριμένες πληροφορίες για τις καταγγελίες που βάρυναν τον Εργατικό.
Ο Κάρουϊν Τζόουνς δήλωσε σήμερα ότι: «Ο Καρλ ήταν φίλος και συνάδελφος και σοκαρίστηκα και πληγώθηκα βαθύτατα από το θάνατό του. Είχε προσφέρει πολλά στην δημόσια ζωή της Ουαλίας και μαχόταν ακούραστα για όσους εκπροσωπούσε, τόσο ως υπουργός όσο και ως τοπικό μέλος συνέλευσης».
Ο Σάρτζαντ ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.