- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Από γαμπρός χήρος σε 14 μήνες - Δικηγόρος, 23 ετών, παντρεύτηκε την 91χρονη θεία του και ζητά σύνταξη χηρείας (εικόνες)
Ο γάμος τους δεν ήταν νομότυπος για την υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης της Αργεντινής
Ένας δικηγόρος στην Αργεντινή παντρεύτηκε από έρωτα σε ηλικία 23 ετών την 91χρονη αδελφή της γιαγιάς του σε μια απλή τελετή στη βόρεια Αργεντινή το 2015. Δεκατέσσερις μήνες μετά το γάμο ο Μαουρίτσιο Οσόλα έχασε την Γιολάντα Τόρες από σήψη. Η θεία ήταν συνταξιούχος δασκάλα. Τώρα ο Αργεντινός διεκδικεί τη σύνταξη χηρείας της εκλιπούσης συζύγου από την η αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής ασφάλισης της χώρας, η οποία, όμως, αρνείται να την καταβάλλει δηλώνοντας πως ο γάμος δεν ήταν νομότυπος.
«Αγαπούσα τη Γιολάντα με τον πιο αγνό τρόπο που μπορείς να αγαπάς κάποιον, κι αυτό το αίσθημα μαζί με τον πόνο της απώλειας θα με ακολουθεί μέχρι να πεθάνω», είπε ο Οσόλα σε τοπική εφημερίδα.

Οι υπεύθυνοι της αρμόδιας υπηρεσίας στην επαρχία Σάλτα της παραμένουν ασυγκίνητοι και απορρίπτουν το αίτημά του να του εγκρίνουν σύνταξη χηρείας.
Η νομική υπηρεσία της Εθνικής Διοίκησης Κοινωνικής Ασφάλισης της Αργεντινής στη γνωμοδότησή της αναφέρει ότι κατά την άποψή της ο νεαρός προσπαθεί μέσω νομικού παραθύρου να του αναγνωριστεί δικαίωμα σε σύνταξη χηρείας που δεν δικαιούται.

Τέτοιες συντάξεις χορηγούνται μόνον εφόσον μπορεί να αποδειχθεί ότι ο εκλιπών ή η εκλιπούσα σύζυγος ήταν το μοναδικό οικονομικό στήριγμα της χήρας ή του χήρου κι αυτό δεν μπορεί να ισχύει στην περίπτωση του δικηγόρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Ο Ντέιβιντ Γκρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πυρηνικό όλεθρο έως το 2061
Σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή διά βίου φυλάκισης
H εισαγγελία ζητά ποινές κάθειρξης έως και 22 ετών και έξι μηνών για τους πέντε υπόπτους
Nέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Βυθίζεται η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ - Τι αναφέρει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.