- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένοχοι και οι δύο θείοι για το βιασμό της 10χρονης ανιψιάς τους που την άφησαν έγκυο στην Ινδία
Το παιδί του βιασμού γεννήθηκε και θα δοθεί για υιοθεσία
Ένα από τα τέσσερα fast-track δικαστήρια της Ινδίας καταδίκασε δύο άνδρες για τον βιασμό ενός κοριτσιού μόλις 10 ετών, το οποίο περίπου εννέα μήνες αργότερα έφερε στον κόσμο το παιδί των βιαστών της. Και οι δύο άνδρες είναι οι θείοι της ανήλικης Ινδής. Η απαγγελία της ποινής του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.
Οι γονείς της 10χρονης ανακάλυψαν την εγκυμοσύνη στα μέσα του Ιουλίου, όταν το ανήλικο παιδί παραπονέθηκε για πόνους στο στομάχι. Στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι ήταν έγκυος.
Ο δεύτερος θείος συνελήφθη όταν αποκαλύφθηκε ότι το γενετικό υλικό (DNA) του μωρού δεν ταίριαζε με το DNA του πρώτου συλληφθέντα, οποίος ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του και βασικός ύποπτος στην υπόθεση.
Η δίκη του μεγαλύτερου σε ηλικία θείου διήρκησε ένα μήνα, ενώ ο μικρότερος σε ηλικία θείος κρίθηκε ένοχος μέσα σε 18 ημέρες.
Η συγκλονιστική υπόθεση της 10χρονης Ινδής απασχόλησε για εβδομάδες τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ήταν στην 30η εβδομάδα της κύησής της όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απέρριψε το αίτημα της οικογένειας να τερματιστεί η εγκυμοσύνη του παιδιού.
Κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης το Δικαστήριο έκρινε πως η 10χρονη βρίσκεται πλέον σε πολύ προχωρημένο στάδιο της κύησης για να επιχειρηθεί άμβλωση, καθώς θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή της.
Η οικογένεια του κοριτσιού, που είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά από απορριπτικές ετυμηγορίες κατώτερων εδρών, αποδέχτηκε την τελεσίδικη πλέον απόφαση. Οι γονείς είχαν εφεσιβάλει την αρχική απόφαση διότι φοβούνται πως το σώμα του κοριτσιού δεν είναι αρκετά ανεπτυγμένο ώστε να αντέξει τη γέννα.
Η ινδική νομοθεσία δεν επιτρέπει τις αμβλώσεις μετά την 20η εβδομάδα εγκυμοσύνης, αν και εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν με δικαστική άδεια, εφόσον συντρέχουν λόγοι υγείας.
Το παιδί που γεννήθηκε τον Αύγουστο έχει ήδη παραδοθεί στις αρχές κοινωνικής πρόνοιας και θα δοθεί για υιοθεσία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει μετά την κατάρρευση της δίμηνης εκεχειρίας
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Συναγερμός στην Ουτσουνομίγια - Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους
Μαχητικά του ΝΑΤΟ κατέρριψαν drone που μπήκε στον εναέριο χώρο της Λετονίας
Η προειδοποίηση στους κατοίκους
Ο Γκράχαμ Πλάτνερ είναι μια ακόμα υπόθεση υποψηφίου που βρίσκεται αντιμέτωπος με το (ψηφιακό και μη) παρελθόν του
Σε ένα αυταρχικό σύστημα, η εξωτερική πολιτική εργαλειοποιείται πλήρως για την εγχώρια πολιτική επιβίωση.
Επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ στο NBC
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.