- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ δίνει άδεια για δημοσίευση ντοκουμέντων της δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι
3.100 έγγραφα που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί στο κοινό μπορούν να δημοσιευθούν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε την άδεια για τη δημοσιοποίηση χιλιάδων νέων εγγράφων για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι που έχουν παραμείνει μυστικά για πολλές δεκαετίες, παρατείνοντας το μυστήριο γύρω από τον θάνατό του.
«Υπό την επιφύλαξη της λήψης νέων πληροφοριών, θα επιτρέψω, ως πρόεδρος, οι ΦΑΚΕΛΟΙ JFK, οι οποίοι ήσαν επί μακρόν μπλοκαρισμένοι και χαρακτηρισμένοι top secret να ανοίξουν», ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.
Πέντε εκατομμύρια έγγραφα για τη δολοφονία του Τζον Φ Κένεντι, που προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις υπηρεσίες Πληροφοριών, την αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης, φυλάσσονται στην Ουάσινγκτον πίσω από τους τοίχους των Εθνικών Αρχείων. Στην μεγάλη τους πλειοψηφία, το 88%, έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, ενώ το 11% δημοσιεύθηκε μετά την κάλυψη ορισμένων στοιχείων.
Την Πέμπτη, 3.100 έγγραφα που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί στο κοινό μπορούν να δημοσιευθούν, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και το πλήρες κείμενο ορισμένων εγγράφων που είχαν δημοσιευθεί με καλυμμένα ορισμένα τμήματα τους.
Η δολοφονία του προέδρου των ΗΠΑ στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας του Τέξας τροφοδοτεί εδώ και δεκαετίες θεωρίες συνωμοσίας, ορισμένες από τις οποίες αμφισβητούν ότι ο μόνος αυτουργός είναι ο Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ.
Οι θεωρίες αυτές επανήλθαν μετά την προβολή της ταινίας «JFK» του Ολιβερ Στόουν το 1991. Εξαιτίας του ζωηρού δημοσίου διαλόγου που προκάλεσε, υπεγράφη το 1992 νόμος που επιβάλλει την δημοσίευση όλων των ντοκουμέντων, διατηρώντας σφραγισμένα ένα μέρος αυτών μέχρι την τελική ημερομηνία της 26ης Οκτωβρίου 2017.
Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ακόμη τη δυνατότητα να διατηρήσει ορισμένα από τα έγγραφα απόρρητα για λόγους εθνικής ασφαλείας. Αυτήν την επιφύλαξη την διατυπώνει στο tweet του ο πρόεδρος Τραμπ.
Επικαλούμενο μέλη της κυβέρνησης, το Politico αναφέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τελεί υπό πίεση, κυρίως από την CIA, να εμποδίσει την δημοσιοποίηση ορισμένων από αυτά τα έγγραφα, κυρίως εκείνα που τοποθετούνται στη δεκαετία του ΄90, διότι θα μπορούσαν να εκθέσουν πράκτορες ή πληροφοριοδότες της CIA και του FBI που είναι ακόμη εν ενεργεία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διευρύνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή
Πώς στήθηκε η επιχείρηση εξόντωσης του Χαμενεΐ
Και η Γερμανία αναμένεται να στείλει φρεγάτα - Θετικός ο Μερτς
Αν δεν ανοίξει ο εναέριος χώρος δεν μπορεί να γίνει μεταφορά τους
Πρόκειται για την πρώτη φορά που σύζυγος ηγέτη κράτους προεδρεύει σε τέτοια συνεδρίαση
Ο θάνατος του Χαμενεΐ αναζωπύρωσε στη Μόσχα μνήμες από την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι το 2011
Η πολύωρη κατάθεση του ζεύγους Κλίντον και τα όσα είπαν για την υπόθεση Έπσταϊν
«Θα εκδικηθούμε την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία του Ριάντ», λέει ο Τραμπ
Η επίθεση των ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν ανοίγει την «πύλη προς την ειρήνη», υποστήριξε
Πρόκειται για την πιο σαφή και σκληρή διατύπωση μέχρι στιγμής
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δοκιμάσει μια οικονομία που οικοδομήθηκε μεθοδικά επί δεκαετίες
Η ανάλυση βασίστηκε σε ψηφιακά ίχνη χρήσης ιστοσελίδων και εφαρμογών
Έρχεται κλιμάκωση σε Λίβανο, Υεμένη και Ιράκ με το φόβο γενικευμένης σύγκρουσης
Δεν εμφανίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας - Αντιμέτωπος με ποινή έως 20 ετών
Η επιχείρηση κατέληξε σε αιματηρή συμπλοκή
Σε περίπτωση που αυτό είναι ασφαλές πρέπει να εγκαταλείψουν το Ιράν τώρα μέσω ξηράς
Ο Μάικλ Φίλιπς δηλώνει ότι πάσχει από μικροφαλλία και μιλά ανοιχτά κατά του body shaming
Μετά το περιστατικό παρήγγειλε χάπι αντισύλληψης
Το σχέδιο αφορά κυρίως εποχικούς εργαζομένους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.