Κοσμος

ΗΠΑ: Οι παίκτες γονάτισαν και ο αντιπρόεδρος έφυγε από το γήπεδο (εικόνες, video)

Για ασέβεια στον Εθνικό Ύμνο κάνει λόγο ο Μάικ Πενς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
375791-775571.jpg
EPA/Office of the Vice President/HANDOUT

Την απόφαση του να αποχωρήσει από τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των Indianapolis Colts και San Francisco 49ers έλαβε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, έπειτα από την κίνηση ορισμένων παικτών να γονατίσουν κατά τη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου.

Σε ανάρτηση του στο Twitter εξήγησε τους λόγους της απόφασής του. «Αποχώρησα από τον σημερινό αγώνα των Κολτς, διότι δεν θα τιμήσω κανένα γεγονός το οποίο αγνοεί τους στρατιώτες μας, τη σημαία μας ή τον εθνικό μας ύμνο».

Η αμερικανική κοινή γνώμη παραμένει διχασμένη όσον αφορά στην κίνηση παικτών να γονατίζουν, ως μέσο διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία κατά Αφροαμερικανών. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο κόσμος αντιδρά αρνητικά απέναντι στην πρακτική που ξεκίνησε πρώτος το 2016 ο αθλητής Κόλιν Κόπερνικ, πρώην αμυντικός των San Francisco 49ers, με αφορμή το κύμα δολοφονιών Αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς στη χώρα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί επί του θέματος, ζητώντας ακόμη και την απομάκρυνση παικτών που δεν συμμορφώνονται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ