Πάνω από 13.400 τρομοκρατικές ενέργειες διαπράχθηκαν παγκοσμίως το 2016
Προκαλώντας τον θάνατο 34.000 και πλέον ατόμων
Πάνω από 13.400 τρομοκρατικές ενέργειες διαπράχθηκαν σε όλο τον κόσμο το 2016, ένας αριθμός μειωμένος κατά 9% σε σύγκριση με το 2015, προκαλώντας τον θάνατο 34.000 και πλέον ανθρώπων, κατά στοιχεία τα οποία συγκέντρωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στις ΗΠΑ.
Από τον αριθμό των θυμάτων, που ήταν μειωμένος κατά 10% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά, οι 11.600 και πλέον νεκροί ήσαν οι δράστες των επιθέσεων αυτών, διευκρινίζεται στην ετήσια έρευνα (1), την οποία εκπονεί η Εθνική Κοινοπραξία για τη Μελέτη της Τρομοκρατίας και τις Αντιδράσεις στην Τρομοκρατία (National consortium for the study of terrorism and responses to terrorism, ή Start), την οποία έχει ιδρύσει το αμερικανικό πανεπιστήμιο.
Τρομοκρατικές ενέργειες διαπράχθηκαν το 2016 σε 108 χώρες, αλλά το 87% των επιθέσεων και το 97% των θυμάτων καταγράφηκαν σε κράτη της Μέσης Ανατολής, της βόρειας Αφρικής, της νότιας Ασίας και της υποσαχάριας Αφρικής.
Οι δέκα από τις ένδεκα πιο πολύνεκρες τρομοκρατικές ενέργειες του 2016 διαπράχθηκαν στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, συμπεριλαμβανομένων εννέα στο Ιράκ.
Ο πιο βαρύς απολογισμός είχε καταγραφεί τον Ιούλιο εκείνης της χρονιάς στη Βαγδάτη, όταν ένας καμικάζι ανατίναξε το όχημα που οδηγούσε σε ένα εμπορικό κέντρο στη συνοικία Καράντα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους συνολικά 382 άνθρωποι.
Η δυτική Ευρώπη δεν αποτέλεσε θέατρο παρά μόλις του 2% των παγκόσμιων επιθέσεων το 2016 και υπέστη λιγότερο από το 1% των θανάτων, ποσοστό μειωμένο κατά 20% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.
Στην έρευνα καταγράφεται εξάλλου η αξιοσημείωτη αύξηση το 2016 της χρήσης αυτοκινήτων ως όπλων, για να διαπράττονται επιθέσεις εναντίον πεζών. «Αυτή η τακτική δεν είναι πρωτοφανής, αλλά καταγράφηκε μια αξιοσημείωτη αύξηση της συχνότητάς της και των θανάτων που προκάλεσε».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαρακτήρισε «σπαρακτική τραγωδία» τον θάνατο του Αμερικανού νοσηλευτή που σκοτώθηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες
Τι αποκάλυψε η πρώην βουλευτής της ΝΔ που τον επέλεξε
Πάνω από 670.000 νοικοκυριά και καταστήματα χωρίς ρεύμα
Ήταν τυλιγμένη σε σεντόνι, την είχαν πετάξει σε κάδο απορριμμάτων
Ποιος ήταν ο Αμερικανός νοσηλευτής που πυροβολήθηκε από την ICE
Ο Jacob Frey κατηγορεί την κυβέρνηση για αποδόμηση της δημοκρατίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.