- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αγνοούνται 10 Αμερικανοί ναύτες μετά τη σύγκρουση αντιτορπιλικού με δεξαμενόπλοιο
Το USS John S. McCain κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης
Δέκα Αμερικανοί ναύτες αγνοούνται και πέντε έχουν τραυματιστεί μετά τη σύγκρουσή ενός αμερικανικού αντιτορπιλικού με ένα δεξαμενόπλοιο στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.
Το USS John S. McCain κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης και ετοιμαζόταν να ελλιμενιστεί όταν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC, επεσήμανε η ίδια πηγή.
Πρόκειται για τη δεύτερη σοβαρή σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού σε διάστημα εννέα εβδομάδων.
«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, το John S. McCain υπέστη ζημιά στην αριστερή μπροστινή του πλευρά», σημείωσε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, τονίζοντας ότι το αντιτορπιλικό πλέει αυτόνομα και κατευθύνεται προς το λιμάνι, χωρίς να διευκρινίσει όμως ποιο.
«Δέκα ναύτες αγνοούνται και πέντε είναι τραυματίες», πρόσθεσε. Τέσσερις από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όμως τα τραύματά τους δεν είναι σοβαρά, ενώ ο πέμπτος δεν χρειάστηκε διακομιδή.
Εξάλλου έχει ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην οποία συμμετέχουν πλοία, ελικόπτερα και ρυμουλκά της Σιγκαπούρης, καθώς και αεροσκάφη του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με τις αρχές της Μαλαισίας, η σύγκρουση σημειώθηκε στα χωρικά της ύδατα στη Νότια Σινική Θάλασσα.
Το Alnic MC είναι ένα φορτηγό πλοίο μεταφοράς πετρελαίου ή χημικών μήκους 183 μέτρων που έχει σημαία Λιβερίας.
Ένα μέλος του πλοίου, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Reuters ότι δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο, το οποίο μετέφερε 12.000 τόνους πετρελαίου από την Ταϊβάν στη Σιγκαπούρη.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης, η οποία πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες στο Alnic.
Αυτή είναι η δεύτερη σύγκρουση στην οποία εμπλέκεται αμερικανικό αντιτορπιλικό στον Ειρηνικό Ωκεανό σε διάστημα εννέα εβδομάδων.
Την προηγούμενη εβδομάδα το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι απέπεμψε τρεις ανώτερους αξιωματικούς του USS Fitzgerald το οποίο σχεδόν βυθίστηκε μετά τη σύγκρουσή του με ένα υπό φιλιππινέζικη σημαία πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων νοτιοδυτικά των ακτών της Ιαπωνίας στις 17 Ιουνίου. Από τη σύγκρουση είχαν σκοτωθεί επτά Αμερικανοί ναύτες.
Τα USS Fitzgerald και USS John S. McCain ανήκουν στον έβδομο στόλο των ΗΠΑ που ελλιμενίζεται στην Ιαπωνία.
Το USS John S. McCain έχει πάρει το όνομά του από τον πατέρα και τον παππού του Αμερικανού Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζον Μακέιν, οι οποίοι ήταν ναύαρχοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.