- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Πολιτικός υπό εξαφάνιση ο Σουλτς
Αγνοείται στις δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών - Καβάλα στ' άλογο η Μέρκελ
Γεννούν και τα κοκόρια της Μέρκελ. Η Καγκελάριος της Γερμανίας ετοιμάζεται να σαρώσει στις εκλογές, καθώς τα ποσοστά του βασικού της αντιπάλου, Μάρτιν Σουλτς, ολοένα και μειώνονται στις δημοσκοπήσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία σφυγμομέτρησης για το περιοδικό Stern και το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών συγκεντρώνει μόλις το 21% των προτιμήσεων, την ώρα που τα ποσοστά της Μέρκελ παραπέμπουν σε... double score και βάλε (52%).
Η δημοτικότητα του Σουλτς είναι μειωμένη κατά 2% σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση κατά το παρελθόν. Πρόκειται, μάλιστα, για το χαμηλότερο ποσοστό δημοτικότητας από τότε που ορίστηκε υποψήφιος καγκελάριος από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD).
Οι επιδόσεις των κομμάτων
Το 40% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ψήφιζε τη Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU), της οποίας ηγείται η Μέρκελ, και το 22% το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) του Σουλτς. Τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων παραμένουν σταθερά.
Αντίθετα, το ακροδεξιό-λαϊκίστικο κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) αυξάνει το ποσοστό του κατά μια μονάδα και θα λάμβανε 8%, αν γίνονταν οι εκλογές την επόμενη Κυριακή (διεξάγονται στις 24 Σεπτεμβρίου).
Το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς θα έπαιρνε και αυτό 8% (μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα), ενώ 8% θα λάμβαναν επίσης τόσο οι Πράσινοι (Die Gruenen) όσο και οι Φιλελεύθεροι (FDP), τα ποσοστά των οποίων όμως παραμένουν σταθερά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
«Δεν ζητάμε δωρεάν βοήθεια, η Ευρώπη πληρώνει τις ΗΠΑ για τους πυραύλους»
Η απάντηση του Σουντάρ Πιτσάι στο αίτημα του πρόεδρου των ΗΠΑ
Ποιον όρο θέτει για να επιτρέπονται οι κινητοποιήσεις στους δρόμους
Η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα εξήρε τον ρόλο του ΔΠΔ για τη διεθνή δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου
Ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας, πατέρας ενός μη λεκτικού αυτιστικού παιδιού, γράφει στην Athens Voice με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Γουίλιαμ Τσάπμαν.
Μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο Βίκτορα Ελιέζερ για να καταλάβουμε τι ακριβώς διακυβεύεται
Δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό, λένε οι υγειονομικές αρχές
Το νέο «ευχαριστώ» του Αμερικανού προέδρου στη Ρωσία
Τα νεότερα για την υγεία της
«Αν του είχα ρίξει καμιά γροθιά...»
Επεισοδιακή προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.