- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σεξιστική ερώτηση εξοργίζει τη νεαρή υποψήφια πρωθυπουργό της Ν. Ζηλανδίας
Τι απάντησε στο δημοσιογράφο
«Αν είστε εργοδότης πρέπει να γνωρίζετε αυτό το πράγμα (Σ.Σ. την απόφαση για πιθανή εγκυμοσύνη), όταν προσλαμβάνετε γυναίκες.. Αλλά σας ρωτάω είναι σωστό για μια πρωθυπουργό να αφήνει το καθήκον της λόγω μητρότητας;»
Αυτή η ερώτηση από (άντρα) δημοσιογράφο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης, εξόργισε την 37άχρονη κ. Τζακίντα Άρντερν, την 37άχρονη αρχηγό του Εργατικού Κόμματος και υποψήφια πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας.
Η κ. Άρντερν απάντησε εμφανώς θυμωμένη: «Είναι εντελώς απαράδεκτο το 2017 οι γυναίκες να πρέπει να απαντήσουν σε τέτοια ερωτήματα στο χώρο εργασίας. Είναι απόφαση της κάθε γυναίκας το πότε θα επιλέξει να κάνει παιδί».
Σε άλλη συνέντευξη, νωρίτερα και για το ίδιο θέμα, η υποψήφια πρωθυπουργός είχε απαντήσει: «Δεν έχω πρόβλημα να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα γιατί είμαι πολύ ανοιχτή στο να συζητάω αυτού του τύπου τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες. Για μένα η θέση μου δεν διαφέρει από τη γυναίκα που έχει τρεις δουλειές ή που στη δουλειά της έχει πολλές ευθύνες».
Οι εκλογές στη χώρα θα γίνουν τον ερχόμενο μήνα και ένα από τα θέματα που έχουν τεθεί είναι αν είναι ή όχι δικαίωμα των Νεοζηλανδών πολιτών να γνωρίζουν προκαταβολικά ή όχι ότι η πιθανή επόμενη πρωθυπουργός τους μπορεί ν΄ αφήσει τη θέση της λόγω μητρότητας. Αλλά η πλευρά της κ. Άρντερν θεωρεί ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί αιτία διακρίσεων λόγω φύλου. (Σ.Σ. Και δεν έχει άδικο).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά» - Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.