Ιταλία: Δύο νεκροί στις πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλαβρία
Οι φλόγες έχουν κατακάψει εδώ κι ένα μήνα περισσότερα από 130.520 στρέμματα γης
Οι πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και πολλές ημέρες στην Ιταλία είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων την Πέμπτη στην Καλαβρία (νότια), την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν τουλάχιστον 1.000 φορές εντός της ημέρας σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.
Τα δύο θύματα, δύο άνδρες ηλικίας 69 και 68 ετών που διέμεναν στις κοινότητες της Καλαβρίας, Σαν Πιέτρο ιν Γκουαράνο και Κεσανίτι, έχασαν την ζωή τους καθώς προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες που είχαν φθάσει στις αυλές των σπιτιών τους, όπως μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Ένωση για το Περιβάλλον (Legambiente), οι πυρκαγιές στην Ιταλία έχουν ήδη μετατρέψει σε στάχτες από τα μέσα Ιουνίου μια επιφάνεια ίση με το σύνολο των εδαφών που καταστράφηκαν στις φωτιές που ξέσπασαν όλο το 2016.
Την ώρα που τα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στον Βεζούβιο, κοντά στη Νάπολη, φαίνεται πως τίθενται υπό έλεγχο — περίπου 1.000 στρέμματα βλάστησης κάηκαν σε διάστημα εννέα ημερών στις πλαγιές του ηφαιστείου — οι περισσότερες πυρκαγιές σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη στη Σικελία, όπου οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σχεδόν 300 φορές.
Στην περιοχή επικρατούν θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 40 βαθμούς κελσίου και οι φλόγες έχουν κατακάψει εδώ κι ένα μήνα περισσότερα από 130.520 στρέμματα γης, σύμφωνα με τη Legambiente.
Στο Σαν Βίτο Λο Κάπο, στο βορειοδυτικό τμήμα της νήσου, περίπου 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τουριστικό θέρετρο όπου παραθέρισαν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 2.500
Aγρότες στους δρόμους με αφορμή τη συμφωνία Mercosur, μερικές υπερβολές και μερικοί παραλογισμοί
Υπήρξε ο τρίτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Ακόμα 55 έχουν τραυματιστεί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
Σπάει το πολυήμερο διαδικτυακό μπλακάουτ στο Ιράν η SpaceX του Έλον Μασκ.
Η δημόσια αυτή σύγκρουση αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο σε μια σειρά διαδικτυακών αντιπαραθέσεων ανάμεσα στους δύο γονείς
Άγνωστος ο πραγματικός αριθμός των νεκρών
Έστειλε μήνυμα στήριξης στους διαδηλωτές
Τότε οι έμποροι των παζαριών χρηματοδότησαν απεργίες και κινητοποιήσεις, διακόπτοντας τη ροή χρήματος προς το καθεστώς του Σάχη
Την ανακάλυψε ταχυδρόμος που πήγαινε γράμματα
Και έτσι δημιουργήθηκε ένα μεγάλο χρέος άθελα του
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά
Εκτός από τους νεκρούς, 116 άνθρωποι τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά
Περιορισμένες επιλογές για στρατιωτική δράση
Eν μέσω πολέμου και αναδιάρθρωσης κρίσιμων υπουργείων
Υπό το σκεπτικό ότι πρόκειται για «κομματικό παιχνίδι»
Ξεκάθαρη απάντηση Νίλσεν στον Τραμπ πριν τις συνομιλίες ΗΠΑ–Δανίας–Γροιλανδίας στον Λευκό Οίκο
Δασμοί 25% σε όποια χώρα συναλλάσσεται με την Τεχεράνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.