- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα υποβάθμιση της Βενεζουέλας από την Standard & Poor's - βλέπει πτώχευση ο οίκος αξιολόγησης
«Πτώχευση αν οι συνθήκες δεν βελτιωθούν απροσδόκητα»
Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's Global Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε το αξιόχρεο του κρατικού χρέους της Βενεζουέλας σε CCC- (από CCC) και προειδοποίησε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κηρύξει στάση πληρωμών μέσα σε έξι μήνες, εν μέσω της πολιτικοοικονομικής κρίσης.
«Η μείωση του αξιόχρεου αντανακλά την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών, την κλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων, συμπεριλαμβανομένου του στρατοπέδου των τσαβιστών στην κυβέρνηση, και την επιδείνωση της κατάστασης της κυβέρνησης όσον αφορά τη ρευστότητα», εξηγεί ο οίκος σε ανακοίνωσή του, ενώ συνοδεύει τη νέα αξιολόγησή του με αρνητική προοπτική.
Κατά συνέπεια ο SP αφήνει να εννοηθεί ότι θα μειώσει ακόμη περισσότερο το αξιόχρεο της Βενεζουέλας μεσοπρόθεσμα, λαμβανομένου υπόψη του «κινδύνου κήρυξης πτώχευσης (...) μέσα στους έξι προσεχείς μήνες, εάν οι συνθήκες δεν βελτιωθούν κατά σημαντικό και απροσδόκητο τρόπο στη Βενεζουέλα».
Ο οίκος εκφράζει φόβους ότι η χώρα, η οποία υφίσταται εδώ και χρόνια τις συνέπειες της πτώσης των τιμών του πετρελαίου, δεν θα είναι πλέον σε θέση να αντλεί χρηματοδότηση από τις αγορές ή από ξένες επενδύσεις και θα αναγκαστεί να πάψει να εξυπηρετεί το χρέος της. Ο Στάνταρντ εντ Πουρς επισημαίνει ότι εάν δεν εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το εξωτερικό το Καράκας θα δυσκολευτεί να καταβάλει «τα 2,8 δισεκ. δολάρια που εκκρεμούν το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και τα περίπου επτά δισεκ. δολάρια που οφείλει το 2018».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Nεκροί οι δυο κυβερνήτες
Το ζήτημα αγγίζει ευρύτερες κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα
Η επίθεση σημειώθηκε σε κατοικημένη περιοχή στη Ζαπορίζια
Σύμβολο των κινητοποιήσεων έχουν γίνει τα φλαμίνγκο που ζουν στον υγροβιότοπο
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει μετά την κατάρρευση της δίμηνης εκεχειρίας
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Συναγερμός στην Ουτσουνομίγια - Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.