Βενεζουέλα: Ένας 17χρονος νεκρός σε διαδήλωση κατά του Μαδούρο - αστυνομικός τον πυροβόλησε στο στήθος
«Δεν έχουμε φαγητό, δεν έχουμε περίθαλψη, δεν έχουμε μέλλον»
Ένας 17χρονος σκοτώθηκε από πυρά στις τελευταίες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Μαδούρο και αρκετοί τραυματίστηκαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον Απρίλιο σε τουλάχιστον 73 νεκρούς.
Περίπου 10.000 διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους στο ανατολικό και εύπορο τμήμα του Καράκας. Αντιμέτωποι με κανόνια νερού και δακρυγόνα, μια πυκνή ομάδα διαδηλωτών πέταγαν πέτρες, μολότοφ, και πυροτεχνήματα πίσω από πρόχειρες ξύλινες ασπίδες.
«80η μέρα της αντίστασης, και ο λαός δεν έχει κουραστεί. Σήμερα είναι σαφές σε οποιονδήποτε ανησυχούσε ότι οι δρόμοι ηρέμησαν, ότι αυτό δεν ισχύει», είπε ο Φρέντι Γκουεβάρα, βουλευτής του κόμματος Λαϊκή Θέληση, στη διαδήλωση.
Ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ, αναφερόμενος στο επεισόδιο όπου φαίνεται από βίντεο ότι ένας αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς πυροβολεί με πιστόλι, είπε ότι υπήρξε «ανάρμοστη και δυσανάλογη χρήση βίας». Σε ανάρτησή του στο Twitter, δήλωσε ότι αρκετοί είχαν τραυματιστεί και ένας είχε σκοτωθεί. Οι συμμετέχοντες αξιωματικοί διερευνώνται, είπε, αλλά καταδίκασε τη χρήση βίας εκ μέρους των διαδηλωτών.
Ο δήμαρχος είπε ότι ο νεκρός ήταν 17 ετών και ονομαζόταν Φαμπιάν Ούρβινα, και ότι σκοτώθηκε από σφαίρα στο στήθος. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν και τουλάχιστον 27 τραυματίες.
Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο ότι σύρει την πετρελαιοπαραγωγό χώρα προς τη δικτατορία με την καθυστέρηση εκλογών, τη φυλάκιση ακτιβιστών της αντιπολίτευσης, και την πίεση για την αλλαγή του συντάγματος.
Ο θυμός των αντικαθεστωτικών ακτιβιστών έχει αυξηθεί από τις ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων, που συμπίπτουν με μια κατακόρυφη αύξηση θνησιμότητας παιδιών λόγω ασιτίας και ελλειπούς περίθαλψης.
«Δεν έχουμε φαγητό, δεν έχουμε περίθαλψη, δεν έχουμε μέλλον», είπε ένας διαδηλωτής που αρνήθηκε να δώσει το όνομά του, μιλώντας ενώ φορούσε μάσκα για τα δακρυγόνα, «πώς είναι δυνατόν στα 19 μου χρόνια να βρίσκομαι εδώ και να πολεμάω;».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Οι σχέσεις τους ξεκινούν πριν από την Ιρανική Επανάσταση του 1979
Οι τεχνικοί που βρίσκονται στο σημείο διαπίστωσαν φθορές
Η υπόθεση παίρνει τώρα νέα τροπή
Η εκτόξευση της xAI στα 250 δισ. δολάρια φέρνει τον Μασκ πιο κοντά από ποτέ στο όριο-ορόσημο
Ο πρωθυπουργός Σάντσεθ υπόσχεται «ενδελεχή και απολύτως διαφανή» έρευνα
Τι είναι ο νέος διεθνής οργανισμός που εισηγείται ο Ντόναλντ Τραμπ
Eνώ το ανθρώπινο λάθος έχει «σχεδόν αποκλειστεί»
Έκρηξη σε μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές της αφγανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών των Ταλιμπάν
Τα πρώτα λεπτά μετά τη σύγκρουση, οι επιβάτες προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί
Απίστευτα βίαιη η σύγκρουση των τρένων
Ο Ντόναλντ Τραμπ ως ο άξονας γύρω από τον οποίο αναδιατάσσονται θεσμοί και συμπεριφορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.