- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νετανιάχου: Είναι ωραίο να έχεις φίλους
Μίλησε για τις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ και τις προοπτικές συνεργασίας
Για τις στενές σχέσεις και τη συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ μιλά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», με τίτλο: «Είναι πάντα ωραίο να έχεις φίλους».
Ο κ. Νετανιάχου αναφέρεται στις ενεργειακές προοπτικές της περιοχής μέσα από τη συνεργασία των τριών χωρών Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου. Εκφράζει ειδικότερα την πεποίθηση του ότι τα «σημαντικά ενεργειακά αποθέματα στο Ισραήλ, που είναι ήδη αποδεδειγμένα», τα «αποδεδειγμένα μικρότερα ενεργειακά αποθέματα -αλλά εντούτοις σημαντικά- στην Κύπρο» και τα «πιθανά ενεργειακά αποθέματα κάτω από τις ακτές της Κρήτης», μπορεί να στηρίξουν εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ακόμα και μέσω του EastMed. Τονίζει ότι «ο EastMed εθεωρείτο αδύνατος πριν από ενάμιση χρόνο και έκτοτε έχουμε ξεκινήσει να το ερευνούμε πιο συστηματικά και μεθοδικά», επισημαίνοντας ότι η αρχική έρευνα από μια ελληνο-ιταλική εταιρεία εκτίμησε ότι είναι εφαρμόσιμο, εφικτό και κερδοφόρο. «Επομένως τώρα πηγαίνουμε στην επόμενη φάση και πάμε να το ελέγξουμε ακόμη πιο προσεκτικά. Αλλά εάν είναι ΟΚ θα το ξεκινήσουμε», σημειώνει.
Περιγράφοντας τις στενές σχέσεις των δύο χωρών, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρεται στη συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και της στρατιωτικής εκπαίδευσης, επισημαίνοντας και τη βοήθεια της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην κατάσβεση των πυρκαγιών της Χάιφα τον περασμένο Νοέμβρη. «Σίγουρα, στα θέματα ασφάλειας και στο ζήτημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, είναι πάντα ωραίο να έχεις φίλους», τονίζει. Επιπλέον μιλά για τη συνεργασία και στον τομέα της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Το σκοτεινό παρελθόν του Ζερόμ Μπαρελά που συνελήφθη και οι τρεις καταγγελίες για βιασμό
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.