- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Νεκρός ο «εγκέφαλος» της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στην Τεχεράνη
Συνολικά 47 άτομα έχουν μέχρι τώρα συλληφθεί
Σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών του Ιράν, νεκρός είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση της Τετάρτης στην Τεχεράνη.
Ειδικότερα, οι ιρανικές Αρχές ανακοίνωσαν πως προχώρησαν στη σύλληψη 6 ακόμα υπόπτων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις, στις οποίες σκοτώθηκαν 17 άτομα.
«Έξι άτομα τα οποία σίγουρα συνδέονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Τετάρτης στην Τεχεράνη, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν», τόνισε ο εισαγγελέας της επαρχίας Κορντεστάν στο δυτικό Ιράν, Αλιακμπάρ Γκαρούσι.
Την Παρασκευή είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Πληροφοριών ότι 41 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τεχεράνη και στις επαρχίες Κερμανσάχ, Κουρδιστάν και Δυτικό Αζερμπαϊτζάν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στα πρόσωπα αυτά συμπεριλαμβάνονται «πράκτορες» του ΙΚ, «επιχειρησιακές ομάδες» και «οι σημαντικότεροι συντονιστές» της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη χώρα. Κατασχέθηκαν επίσης «έγγραφα και εξοπλισμός που προοριζόταν για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών».
Υπενθυμίζεται πως την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον του Κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του Χομεϊνί από βομβιστές αυτοκτονίας και ενόπλους έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.