- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Πίτσμπουργκ αποστομώνει τον Τραμπ: «Εμείς ψηφίσαμε Χίλαρι» και Παρίσι (video)
Ένας ακόμη Αμερικανός «αντάρτης» δήμαρχος αποφασισμένος να εφαρμόσει τη συμφωνία και να αγνοήσει τον πρόεδρό του
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, επικαλέστηκε τους πολίτες του βιομηχανικού Πίτσμπουργκ για να υπερασπιστεί την απόφαση του να αποσύρει τη χώρα από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. «Εγώ εκλέχτηκα για να εκπροσωπώ τους πολίτες του Πίτσμπουργκ και όχι του Παρισιού», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κάνει συχνά δηλώσεις του αέρα χωρίς να έχει πρώτα ελέγξει στοιχεία και αριθμούς.
Άμεση, λοιπόν, και αποστομωτική ήταν η απάντηση του Δημοκρατικού δημάρχου του Πίτσμπουργκ, Μπιλ Πεντούτο στην εκπομπή του Βολφ Μπλίτζερ: «Η πόλη του Πίτσμπουργκ ψήφισε Χίλαρι Κλίντον δίνοντας της το 80% των ψήφων. Ο Πρόεδρος μάλλον αναφερόταν στη δυτική Πενσυλβανία, η οποία απέχει αρκετά από το Πίτσμπουργκ».
Ο «αντάρτης» δήμαρχος , Μπιλ Πεντούτο, διαβεβαίωσε ότι η δική του τοπική αυτοδιοίκηση θα τηρήσει τις κατευθυντήριες γραμμές της Συμφωνίας του Παρισιού. Υπογράμμισε στο CNN πως είναι θέμα των πόλεων και όχι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ακολουθήσει και να ελέγξει αν τηρούνται οι τις οδηγίες για τις εκπομπές άνθρακα. «Σε πόλεις σε ολόκληρη την Αμερική θα δείτε δημάρχους να ορθώνουν το ανάστημά τους και να λένε ότι το κλίμα είναι δική τους υπόθεση», πρόσθεσε στο αμερικανικό δίκτυο ο δήμαρχος του Πίτσμπουργκ, Μπιλ Πεντούτο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι
Οι κατηγορίες για βιασμό και η κρίση στη βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας
Νομοθετική ρύθμιση περιορίζει τα smartphones στα σχολεία λόγω εθισμού και συγκέντρωσης
Η ανάλυση των New York Times
Στον νέο κόσμο κυριαρχεί η δύναμη. Στην οικονομία κυριαρχούν τα λίγα πανίσχυρα μονοπώλια. Στην παγκόσμια πολιτική οι τρεις υπερδυνάμεις.
Kαλεί τους Ιρανούς σε δράση κατά του καθεστώτος
15 χρόνια φυλάκισης μπορεί να επισύρουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει στην Ελλάδα ο διαχειριστής της ΜΚΟ Aegean Boat Report, Τόμι Όλσεν, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του στο Τρόμσο της Νορβηγίας
Το Ιράν αποτελεί μέρος του άξονα «Κίνα-Ρωσία-Βόρεια Κορέα», μιας συμμαχίας που είχε στοχοποιηθεί και από τις προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις
Η τρέχουσα κρίση ενδέχεται να αποτελέσει μια κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ένα κράτος που είναι δομημένο πάνω στη θρησκεία, βασίζεται στον φανατισμό και έχει ως κινητήριο δύναμη την εχθροπάθεια δεν μπορεί παρά να βρεθεί απομονωμένο διεθνώς.
Γιατί οι πολίτες και η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν αποτρέπουν τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ από τις επιθέσεις τους εναντίον του Ισραήλ;
«Μόνη κερδισμένη η Ρωσία»
Στον πλανήτη πάντα κυριαρχούσε το δίκιο του ισχυρού, δεν υπήρχε ποτέ σταθερότητα ή βεβαιότητα, και η ειρήνη ήταν πάντοτε αποτέλεσμα κάποιου πολέμου (και καμιά φορά και η δημοκρατία)
Κατηγορείται για απόπειρα λαθρεμπορίας - Αυξάνεται η ζήτηση στην Ευρώπη και την Ασία
Η Βιέννη ενεργοποιεί μέτρα για να πέσει η τιμή στην αντλία
Καλείται να δώσει εξηγήσεις για τους χειρισμούς της και τις κατηγορίες περί συγκάλυψης
Η ένταση των ισραηλινών επιθέσεων στο Ιράν κλιμακώνεται
Οι ποινές μπορούν να περιλαμβάνουν έως και δύο χρόνια φυλάκισης
Η σταθερή δημοτικότητα της Εθνικής Συσπείρωσης και το μεγάλο λάθος των Σοσιαλιστών
Οι αρχές αναζητούν τρόπους για να αυξηθούν οι γάμοι και να τονωθεί η κατανάλωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.