Κοσμος

Πέταξαν ξανά αυγά στη Λεπέν – Φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα καθεδρικού ναού (video)

Κατηγορεί τον Μακρόν για στοχοποιημένες επιθέσεις εναντίον της

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
352904-731893.jpg

Με αποδοκιμασίες και αυγά έγινε δεκτή η Μαρίν Λεπέν, υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, στην Ρενς.

Για την ακρίβεια, η Λεπέν, αν και γνώριζε πως το κλίμα δεν την σηκώνει στη συγκεκριμένη πόλη, αποφάσισε να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίσκεψη. Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης Αρνό Ρομπινέ που είχε πληροφόρηση τουίταρε μια προειδοποίηση προς την ακροδεξιά υποψήφια: «Ρενς: η πόλη της γαλλο-γερμανικής συμφιλίωσης, πόλη που περιστρέφεται γύρω από την Ευρώπη, πόλη της ειρήνης. Μαρίν Λεπέν μην χάσετε τον χρόνο σας».

Αποτέλεσμα ήταν σε χρόνο ρεκόρ να συγκεντρωθούν διαδηλωτές έξω από τον καθεδρικό ναό της πόλης, όπου η Λεπέν έφθασε γύρω στο μεσημέρι συνοδευόμενη από τον πρόσφατο σύμμαχό της, τον Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, πρόεδρο του σχηματισμού Όρθια Γαλλία.

«Μαρίν γύρνα πίσω τα χρήματα! Μαρίν γύρνα πίσω τα χρήματα! Μαρίν γύρνα πίσω τα χρήματα!», φώναζαν απ' έξω γύρω στους 300 διαδηλωτές, κάποιοι εκ των οποίων υποστήριζαν τον αντίπαλό της, τον Εμμανουέλ Μακρόν, ή τον υποψήφιο της αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν (Μελανσόν για πρόεδρος, ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν).

Οι δυο ακροδεξιοί πολιτικοί φυγαδεύτηκαν από μια μικρή κρυφή πόρτα, ενώ έξω οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα αποδοκιμασίας και πετούσαν αυγά και άλλα αντικείμενα.

Βγήκαν από τον καθεδρικό ναό από μια κρυφή πόρτα κάτω από τις αποδοκιμασίες και έγιναν επίσης στόχοι αντικειμένων και αυγών που έριχναν οι διαδηλωτές.

«Οι υποστηρικτές του κ. Μακρόν ενεργούν βίαια παντού, ακόμη και στον καθεδρικό ναό της Ρενς, τόπο συμβολικό και ιερό. Ουδεμία αξιοπρέπεια», κατηγόρησε η Λεπέν στο Twitter.

«Αξιοθρήνητες διαδηλώσεις στη Ρενς αριστεριστών που δεν σέβονται καθόλου τη δημοκρατία και την Ιστορία της Γαλλίας», έγραψε στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Ντιπόν-Ενιάν.

Ο Φλοριάν Φιλιπό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, και ο Νταβίντ Ρασλίν, διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν, είχαν αποχωρήσει λίγο νωρίτερα από το κτίριο υπό την προστασία σωματοφυλάκων, επίσης υπό τις αποδοκιμασίες των διαδηλωτών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY