- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στο Παρίσι (εικόνες)
Ο Karim Cheurfi έπεσε νεκρός αφού πρώτα σκότωσε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους δύο
Ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στα Ηλύσια Πεδία το βράδυ της Πέμπτης, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλους δύο πριν πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, ονομάζεται Karim Cheurfi και είχε στο παρελθόν καταδίκες του κοινού ποινικού δικαίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.
Κατά την επίθεσή του χρησιμοποίησε καλάσνικοφ. Με αυτό εκτόξευσε δύο σφαίρες στο κεφάλι στον άτυχο αστυνομικό, ενώ κοντά στο πτώμα του δράστη βρέθηκε ένα σημείωμα που τον συνδέει με το Ισλαμικό Κράτος. Το σημείωμα θεωρείται πως έπεσε από την τσέπη του.
Ωστόσο, ο εισαγγελέας διευκρίνισε πως σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει κάποιος σαφής δεσμός με το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Cheurf γεννήθηκε στο Παρίσι, στο βορειοανατολικό προάστιο Livry-Gargan, την Πρωτοχρονιά του 1977. Και από το 2007 έως και το 2014 είχε εκτίσει ποινές φυλάκισης για απόπειρα φόνου, βία και κλοπές.
Σύμφωνα με τον Εισαγγελέα του Παρισιού Φρανσουά Μολάν ο Cheurfi είχε τέσσερις καταδίκες. Είχε αποφυλακιστεί από τις γαλλικές φυλακές στις 14 Οκτωβρίου του 2015, αφού είχε εκτίσει ποινή για απόπειρα φόνου.
Λίγες ώρες μετά την επίθεση το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση με ανάρτηση στο προπαγανδιστικό ισλαμιστικό πρακτορείο Amaq, στην οποία αναφέρει ότι την επίθεση διέπραξε ένας Βέλγος υπήκοος ονόματι Αμπού Γιουσίφ. Σύμφωνα με τα γαλλικά μίντια πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, και πως το Αμπού Γιουσίφ είναι το όνομα που χρησιμοποιούσε ο Cheurfi αφότου εισχώρησε στον εξττρεμιστικό Ισλάμ.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.