- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Μας «απογοητεύει, αλλά δεν μας εκπλήσσει» η Ρωσία
Η Μόσχα «κόβει» το δίαυλο επικοινωνίας με το Πεντάγωνο μετά την πυραυλική επίθεση στη Συρία
Η αμερικανική κυβέρνηση δηλώνει απογοητευμένη με τη στάση της Ρωσίας μετά το πυραυλικό χτύπημα σε αεροπορική βάση της Συρίας, στην οποία το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ φέρεται να διατηρούσε αποθήκη χημικών όπλων. Τουλάχιστον, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την αμερικανική επίθεση κατά της βάσης με πυραύλους Τόμαχοκ.
Η αμερικανική ηγεσία συμπλήρωσε ότι δεν εξεπλάγην από τη στάση της Ρωσίας. Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι το Πεντάγωνο ειδοποιήθηκε πως η λειτουργία του διαύλου επικοινωνίας των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας - ΗΠΑ, θα έκλεινε ακριβώς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.
Η ύπαρξη του εν λόγω διαύλου επικοινωνίας, έχει ως στόχο να αποφεύγονται αθέλητες συγκρούσεις των αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Συρίας. Στο μεταξύ ρωσικό πολεμικό πλοίο προσέγγισε τα αμερικανικά στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Ρωσία, σύμμαχος του συριακού καθεστώτος του πρόεδρου Άσαντ, κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για στήριξη και ενίσχυση «τρομοκρατών» με τις μονομερείς της ενέργειες. «Είμαι απογοητευμένος», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, «αλλά δυστυχώς δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι η Ρωσία συνεχίζει να στηρίζει το καθεστώς Άσαντ, το οποίο είναι ικανό για απάνθρωπες ενέργειες σε βάρος του ίδιου του λαού.
Η συριακή αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση με χημικά όπλα στο Χαν Σεϊζούν έφτασε τους 89 νεκρούς, ανάμεσά τους 33 παιδιά και 18 γυναίκες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.