- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ενοχλημένος ο Ερντογάν με τον Πούτιν για την «απαράδεκτη» επίθεση στη Συρία
«Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» σύμφωνα με υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν για την επίθεση με χημικά και τοξικά αέρια που η συριακή αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι σημειώθηκε το πρωί στην επαρχία Ιντλίμπ. Μια επίθεση που φέρεται να έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 58 ανθρώπων, ενώ εκατοντάδες είναι τραυματίες. Η επίθεση πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από μαχητικά αεροσκάφη της συριακής κυβέρνησης μαζί με ρωσικά βομβαρδιστικά.
Η τουρκική Hurriyet επικαλούμενη προεδρικές πηγές αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε «απάνθρωπη» και «απαράδεκτη» την επίθεση. Οι δύο ηγέτες φέρονται να συμφώνησαν ότι είναι υψίστης σημασίας να συνεχιστεί η κατάπαυση του πυρός στη Συρία.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία καταδικάζει τη χημική επίθεση, η οποία θα μπορούσε να εκτροχιάσει τη διαδικασία των συριακών ειρηνευτικών συνομιλιών που διεξάγονται στην Αστάνα του Καζακστάν. Τόνισε ότι η επίθεση αποτελεί «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».
Η επίθεση, που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από αεριωθούμενα της συριακής κυβέρνησης, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 58 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων 11 παιδιά κάτω των οκτώ ετών στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, όπως έγινε γνωστό από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και ιατρικό προσωπικό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα οδοιπορικό της δημοσιογράφου Ολένα Μπαρσουκόβα στο Κίεβο των πυραύλων και της πεισματικής κανονικότητας. Η μυρωδιά των λουλουδιών μετά από μια επίθεση
Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σe ένα αντίγραφο του Οβάλ Γραφείου σε πλήρη κλίμακα
Η Τεχεράνη θέτει τους όρους της στις ναυτιλιακές και οι ΗΠΑ προειδοποιούν
Νέες διαδηλώσεις οργανώνονται απόψε σε Τίρανα και Αυλώνα
Υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του ήδη από το 2017
Νέα πυρά κατά της αμερικανικής προπαγάνδας
Τι ακριβώς γίνεται στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Ποιο είναι το μοντέλο πέντε βημάτων που χρησιμοποιεί
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νότο - Ένας Κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασε τη ζωή του
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.