- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συγκέντρωσαν 9.500 ευρώ δολάρια σε μια μέρα για να βρει σπίτι ένας άστεγος
Μια μικρή πράξη αλληλεγγύης που πρόκειται να αλλάξει την ζωή ενός ανθρώπου
Ο Ντάριλ ήταν ένας άστεγος άνδρας ο οποίος ζούσε για 3 χρόνια στους δρόμους του Εδιμβούργου στη Σκωτία μαζί με το σκύλο του, τον Μαξ. Από αυτό το Σαββατοκύριακο και ύστερα θα πάψει όμως να κοιμάται στα σοκάκια της πόλης, χάρη στην ευαισθησία των χρηστών του διαδικτύου και την ευγενική καλοσύνη της Λέσλι.
Η Λέσλι Μπάλντουιν είναι υπάλληλος στα γραφεία του δήμου στο Εδιμβούργο. Γνώρισε τον Ντάριλ και τον Μαξ καθώς περνούσε από δίπλα τους στο δρόμο. Όταν άκουσε ότι ο Ντάριλ έπεσε δύο φορές θύμα ληστών, οι οποίοι μάλιστα μαχαίρωσαν το σκυλάκι του το οποίο ευτυχώς τώρα είναι καλά, αποφάσισε να κάνει κάτι για να τους βοηθήσει.
Δημιούργησε λοιπόν στην ιστοσελίδα Go Fund Me μια καμπάνια η οποία σκοπό έχει να παρέχει χρήματα στο άστεγο δίδυμο, ώστε να αποκτήσουν ένα σπίτι και να είναι πλέον ασφαλείς από τους κινδύνους που επιφυλάσσει η νύχτα στο δρόμο.
Η δημιουργός της καμπάνιας εξήγησε γιατί αποφάσισε να βοηθήσει συγκεκριμένα τον Ντάριλ και όχι έναν άλλο τυχαίο άστεγο: «Ο Ντάριλ δεν ζητά χρήματα αλλά πάντα είναι χαρούμενος να συζητήσει με όποιον σταματά για να του μιλήσει. Δεν πίνει, ούτε παίρνει ναρκωτικά. Ο Ντάριλ είναι άστεγος εδώ και 3 χρόνια και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για κάποιο επίδομα. Αν όποιος το διαβάσει αυτό δώσει κάτι λίγο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ενοικιάσει ένα διαμέρισμα, ώστε τότε να πάει να ζητήσει επίδομα και να ξανασταθεί στα πόδια του.
Μέσα σε μια μέρα 740 χρήστες του διαδικτύου ευαισθητοποιήθηκαν και κατάφεραν να συγκεντρώσουν όχι μόνο τα 1.872 ευρώ που ήταν ο στόχος αλλά να μαζέψουμε με δωρεές των 9 ευρώ οι περισσότεροι, 9.500 ευρώ, μέχρι στιγμής.
Όπως έγραψε και η Λέσλι: «Είπα τα νέα το πρωί στον Ντάριλ και νομίζω έκλαιγα περισσότερο από εκείνον. Πήδηξε όρθιος και χόρευε στο δρόμο πηδώντας από εδώ και από εκεί στην ιδέα ότι τώρα θα έχει ένα σπίτι. Το επόμενο βήμα είναι να τους πάμε κάπου το σαββατοκύριακο ώστε να είναι ασφαλείς και έχω κανονίσει συνάντηση με το μεσιτικό γραφείο DJ Alexanders που προσφέρθηκε να βοηθήσει. Ελπίζω ότι ο Ντάριλ θα βρει το σπίτι του αργά η γρήγορα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.