- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συγκέντρωσαν 9.500 ευρώ δολάρια σε μια μέρα για να βρει σπίτι ένας άστεγος
Μια μικρή πράξη αλληλεγγύης που πρόκειται να αλλάξει την ζωή ενός ανθρώπου
Ο Ντάριλ ήταν ένας άστεγος άνδρας ο οποίος ζούσε για 3 χρόνια στους δρόμους του Εδιμβούργου στη Σκωτία μαζί με το σκύλο του, τον Μαξ. Από αυτό το Σαββατοκύριακο και ύστερα θα πάψει όμως να κοιμάται στα σοκάκια της πόλης, χάρη στην ευαισθησία των χρηστών του διαδικτύου και την ευγενική καλοσύνη της Λέσλι.
Η Λέσλι Μπάλντουιν είναι υπάλληλος στα γραφεία του δήμου στο Εδιμβούργο. Γνώρισε τον Ντάριλ και τον Μαξ καθώς περνούσε από δίπλα τους στο δρόμο. Όταν άκουσε ότι ο Ντάριλ έπεσε δύο φορές θύμα ληστών, οι οποίοι μάλιστα μαχαίρωσαν το σκυλάκι του το οποίο ευτυχώς τώρα είναι καλά, αποφάσισε να κάνει κάτι για να τους βοηθήσει.
Δημιούργησε λοιπόν στην ιστοσελίδα Go Fund Me μια καμπάνια η οποία σκοπό έχει να παρέχει χρήματα στο άστεγο δίδυμο, ώστε να αποκτήσουν ένα σπίτι και να είναι πλέον ασφαλείς από τους κινδύνους που επιφυλάσσει η νύχτα στο δρόμο.
Η δημιουργός της καμπάνιας εξήγησε γιατί αποφάσισε να βοηθήσει συγκεκριμένα τον Ντάριλ και όχι έναν άλλο τυχαίο άστεγο: «Ο Ντάριλ δεν ζητά χρήματα αλλά πάντα είναι χαρούμενος να συζητήσει με όποιον σταματά για να του μιλήσει. Δεν πίνει, ούτε παίρνει ναρκωτικά. Ο Ντάριλ είναι άστεγος εδώ και 3 χρόνια και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για κάποιο επίδομα. Αν όποιος το διαβάσει αυτό δώσει κάτι λίγο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να ενοικιάσει ένα διαμέρισμα, ώστε τότε να πάει να ζητήσει επίδομα και να ξανασταθεί στα πόδια του.
Μέσα σε μια μέρα 740 χρήστες του διαδικτύου ευαισθητοποιήθηκαν και κατάφεραν να συγκεντρώσουν όχι μόνο τα 1.872 ευρώ που ήταν ο στόχος αλλά να μαζέψουμε με δωρεές των 9 ευρώ οι περισσότεροι, 9.500 ευρώ, μέχρι στιγμής.
Όπως έγραψε και η Λέσλι: «Είπα τα νέα το πρωί στον Ντάριλ και νομίζω έκλαιγα περισσότερο από εκείνον. Πήδηξε όρθιος και χόρευε στο δρόμο πηδώντας από εδώ και από εκεί στην ιδέα ότι τώρα θα έχει ένα σπίτι. Το επόμενο βήμα είναι να τους πάμε κάπου το σαββατοκύριακο ώστε να είναι ασφαλείς και έχω κανονίσει συνάντηση με το μεσιτικό γραφείο DJ Alexanders που προσφέρθηκε να βοηθήσει. Ελπίζω ότι ο Ντάριλ θα βρει το σπίτι του αργά η γρήγορα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
«Όσοι θέλουν να δουν τον χαρακτήρα μας, ας κοιτάξουν την Κύπρο»
Συμφωνία, εκεχειρία, εξέγερση ή αποχώρηση των ΗΠΑ
Η νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει τη Μεσσίνα της Σικελίας
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.