- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποφυλακίστηκε μετά από 6 χρόνια ο Χόσνι Μουμπάρακ
Αθωώθηκε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου
Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος ανατράπηκε το 2011 και ήταν ο πρώτος ηγέτης χώρας που δικάστηκε μετά τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης, αποφυλακίστηκε σήμερα και πλέον «κυκλοφορεί ελεύθερος» για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του. Ο Μουμπάρακ έφυγε από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Μαάντι, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος, με προορισμό το σπίτι του στην Ηλιούπολη, είπε ο Φάριντ αλ Ντιμπ. Ο πρώην Πρόεδρος είχε παραμείνει στο νοσοκομείο αυτό επί σχεδόν έξι χρόνια, μετά τη σύλληψή του.
Στις αρχές του μήνα το Εφετείο αθώωσε τον 88χρονο Μουμπάρακ που δικαζόταν για τον θάνατο εκατοντάδων διαδηλωτών στην εξέγερση του Φεβρουαρίου του 2011 που οδήγησε στην ανατροπή του, μετά από 30 χρόνια στην εξουσία. Ωστόσο, την Πέμπτη η αιγυπτιακή δικαιοσύνη διέταξε την επανέναρξη μιας έρευνας σε βάρος του πρώην Προέδρου με την κατηγορία της διαφθοράς. Η υπόθεση αυτή αφορά την κατηγορία σύμφωνα με την οποία ο ίδιος, η σύζυγός του, οι δύο γιοι του και οι νύφες του έλαβαν δώρα αξίας περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Αλ Αχράμ.
Μετά την ανατροπή του ο Μουμπάρακ δικάστηκε για δύο μεγάλες υποθέσεις. Η μία αφορούσε την υποκίνηση στη δολοφονία διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, όταν βρήκαν τον θάνατο περίπου 850 άνθρωποι σε συγκρούσεις με την αστυνομία. Το 2012 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, όμως απαλλάχθηκε το 2014. Στις 2 Μαρτίου φέτος το Εφετείο επικύρωσε την αθωωτική απόφαση. Στη δεύτερη δίκη, που σχετιζόταν με κατηγορίες διαφθοράς, ο ίδιος και τα δύο παιδιά του, ο Αλάα και ο Γκαμάλ, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τριών ετών και σε πρόστιμο ύψους περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες αναφέρουν σχέδιο αιφνιδιαστικής επίθεσης από σκάφος ανοικτά των αμερικανικών ακτών
Το ψήφισμα καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν στην περιοχή και καλεί την Τεχεράνη να τις σταματήσει άμεσα
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο Αούν και στήριξη της ΕΕ στον λαό του Λιβάνου
Βρετανική βόμβα 250 κιλών εντοπίστηκε στον Έλβα - Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης στο κέντρο της πόλης
Κλιμάκωση στη σύγκρουση Ισραήλ–Λιβάνου μετά από μαζική επίθεση ρουκετών της Χεζμπολάχ
«Η Ρωσία μπορεί να στείλει στρατό στο Ιράν», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο Μακρόν κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τα όπλα
Καμία ανησυχία για ενδεχόμενες επιθέσεις στο έδαφός μας, δηλώνει ο Τραμπ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.