- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τερέζα Μέι: O τρομοκράτης ήταν γνωστός στην αστυνομία και είχε ανακριθεί στο παρελθόν
Το πρώτο μήνυμα της Βρετανής πρωθυπουργού για τα διπλά φονικά τρομοκρατικά χτυπήματα
Την πρώτη της δήλωση μετά τα διπλά τρομοκρατικά χτυπήματα στη βρετανική πρωτεύουσα το απόγευμα της Τετάρτης έκανε στο βρετανικό Κοινοβούλιο η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, η οποία θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ασφάλειας για το Λονδίνο, ενώ είπε πως μεταξύ των τραυματιών από την επίθεση συμπεριλαμβάνονται και δύο Έλληνες.
Η Βρετανή πρωθυπουργός η οποία βρισκόταν πολύ κοντά στις επιθέσεις και φυγαδεύτηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων με τεθωρακισμένο αυτοκίνητο εξέφρασε τα βαθιά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και δήλωσε πως «η τρομοκρατική επίθεση επιχείρησε χθες να προκαλέσει πλήγμα στη δημοκρατία». «Ωστόσο», τόνισε ότι «σήμερα, οι βουλευτές συνεχίζουν να κάνουν τα καθήκοντά τους, όπως κάθε μέρα».
«Αυτή ήταν μια επίθεση εναντίον των ελεύθερων ανθρώπων, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο» πρόσθεσε κι ευχαρίστησε τους φίλους της Μεγάλης Βρετανίας ανά τον κόσμο που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στον βρετανικό λαό. «Τα γεγονότα μας συγκλόνισαν όλους» είπε.
«Αυτή ήταν μια επίθεση εναντίον των ελεύθερων ανθρώπων, όπου κι αν βρίσκονται στον κόσμο» πρόσθεσε κι ευχαρίστησε τους φίλους της Μεγάλης Βρετανίας ανά τον κόσμο που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στον βρετανικό λαό. «Τα γεγονότα μας συγκλόνισαν όλους» είπε.
Η Βρετανή πρωθυπουργός ενημέρωσε το σώμα του βρετανικού κοινοβουλίου πως το βράδυ της τρομοκρατικής επιτροπής προήδρευσε συνεδρίασης της ανώτατης επιτροπής ασφαλείας, στην οποία το επίπεδο της απειλής αποφασίστηκε να παραμείνει ως «σοβαρό» (severe). Αυτό σημαίνει ότι μια ενδεχόμενη επίθεση στο άμεσο μέλλον θεωρείται πιθανή. Ωστόσο, η Μέι τόνισε ότι δεν πρόκειται το επίπεδο της απειλής να ανέβει, επειδή «δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως είναι επικείμενη μια νέα επίθεση».
Επίσης, δήλωσε ότι αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να βρει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία μπορούσε για την επίθεση. Έψαξαν έξι σπίτια στο Λονδίνο και το Μπέρμινχαμ και πραγματοποίησαν 8 συλλήψεις.
Η Τερέζα Μέι αποκάλυψε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στην MI5 και είχε στο παρελθόν ανακριθεί κι ερευνηθεί για σχέση με εξτρεμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, ωστόσο είχε θεωρηθεί «περιφερειακή φιγούρα».
Παράλληλα, η Βρετανή πρωθυπουργός δήλωσε για την επίθεση: «Χθες είδαμε τον χειρότερο εαυτό της ανθρωπότητας, αλλά εμείς θα θυμόμαστε τον καλύτερο. Θα θυμόμαστε τις προσπάθειες να του Τόμπιας Έλγουντ να σώσει τη ζωή του αστυνομικού Κέιθ Πάλμερ». Σε αυτό το σημείο, η κα Μέι συνεχάρη τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τη συνεισφορά τους, αλλά και την εθελοντική συμβολή και των απλών πολιτών.
Ταυτόχρονα, η Μέι έστειλε ένα μήνυμα ασφάλειας σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζοντας πως «ο κόσμος θα συνεχίζει να έρχεται με λεωφορεία και τρένα στο Λονδίνο για να δει την καλύτερη πόλη στον κόσμο. Αυτή είναι και η απάντηση που δείχνει ότι δεν θα παραδοθούμε ποτέ στην τρομοκρατία. Αυτό είναι το ίδιο πνεύμα που οδήγησε έναν σύζυγο και πατέρα να βάλει τον εαυτό του μεταξύ ημών και της επίθεσης και να πληρώσει το υψηλότερο τίμημα. Ας είναι αυτό το μήνυμα που πρέπει να λάβουμε σήμερα όλοι εμείς, ότι οι αξίες μας θα υπερισχύσουν».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.