- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντόναλντ Τραμπ «σνομπάρει» το δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου (video)
Δείτε πώς περνούσε στο ίδιο δείπνο ο Ομπάμα με τους «εχθρούς του λαού»
«Δεν θα παρευρεθώ στο δείπνο της Ένωσης των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου φέτος», διεμήνυσε ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, μέσω Twitter και ευχήθηκε σε όλους «να περάσουν ένα ωραίο βράδυ». Η τελευταία φορά που Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να παραστεί σε αυτό το δείπνο ήταν το 1981 επί προεδρίας του Ρεπουμπλικανού, Ρόναλντ Ρέιγκαν. Ωστόσο, τότε ο κ. Ρέιγκαν ανάρρωνε στο Καμπ Ντέιβιντ από μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.
Ο αυτοαποκαλούμενος «αντισυστημικός» Αμερικανός πρόεδρος σπάει την παράδοση και σνομπάρει το ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών Λευκού Οίκου (WHCA) στα τέλη του Απριλίου, στο οποίο ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους καλείται να δειπνήσει με δημοσιογράφους και διασημότητες και ως είθισται να τους γοητεύσει με το χιούμορ του. Ωστόσο, η διακυβέρνηση Τραμπ έχει χαράξει μια συγκρουσιακή πορεία με τα περισσότερα αμερικανικά ΜΜΕ, ιδίως όταν η κάλυψη των γεγονότων δεν αρέσει στον Πρόεδρο. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τους δημοσιογράφους που επικρίνουν την πολιτική και τα διατάγματά του «εχθρούς του λαού».
Το ετήσιο δείπνο θα παρατεθεί την 29η Απριλίου στην Ουάσινγκτον.
Ορισμένα ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg ή το περιοδικό New Yorker, που συνήθως υποστηρίζουν την εκδήλωση και φιλοξενούν ακριβά after-parties, ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να κάνουν κάτι παρόμοιο φέτος.
Προχθές Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος απέκλεισε πολλά μεγάλα ΜΜΕ, τόσο αμερικανικά όσο και διεθνή, από μια ενημέρωση εκτός κάμερας που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας. Στους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου CNN, της εφημερίδας The New York Times, του ιστότοπου Politico, της εφημερίδας The Los Angeles Times και του ιστότοπου BuzzFeed δεν επιτράπηκε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση που έγινε στο γραφείο του Σπάισερ, μια απόφαση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.
Πριν από ένα χρόνο ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απολάμβανε κάθε λεπτό του ίδιου δείπνου και «βομβάρδιζε» τους καλεσμένους με ανέκδοτα:
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Independent, CBS
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.