Κοσμος

Ο Ντόναλντ Τραμπ «σνομπάρει» το δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου (video)

Δείτε πώς περνούσε στο ίδιο δείπνο ο Ομπάμα με τους «εχθρούς του λαού» 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342030-711049.jpg
EPA/OLIVIER DOULIERY

«Δεν θα παρευρεθώ στο δείπνο της Ένωσης των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου φέτος», διεμήνυσε ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, μέσω Twitter και ευχήθηκε σε όλους «να περάσουν ένα ωραίο βράδυ». Η τελευταία φορά που Αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε να παραστεί σε αυτό το δείπνο ήταν το 1981 επί προεδρίας του Ρεπουμπλικανού, Ρόναλντ Ρέιγκαν. Ωστόσο, τότε ο κ. Ρέιγκαν ανάρρωνε στο Καμπ Ντέιβιντ από μια απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του.  

Ο αυτοαποκαλούμενος «αντισυστημικός» Αμερικανός πρόεδρος σπάει την παράδοση και σνομπάρει το ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών Λευκού Οίκου (WHCA) στα τέλη του Απριλίου, στο οποίο ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους καλείται να δειπνήσει με δημοσιογράφους και διασημότητες και ως είθισται να τους γοητεύσει με το χιούμορ του. Ωστόσο, η διακυβέρνηση Τραμπ έχει χαράξει μια συγκρουσιακή πορεία με τα περισσότερα αμερικανικά ΜΜΕ, ιδίως όταν η κάλυψη των γεγονότων δεν αρέσει στον Πρόεδρο. Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τους δημοσιογράφους που επικρίνουν την πολιτική και τα διατάγματά του «εχθρούς του λαού».

Το ετήσιο δείπνο θα παρατεθεί την 29η Απριλίου στην Ουάσινγκτον.

Ορισμένα ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg ή το περιοδικό New Yorker, που συνήθως υποστηρίζουν την εκδήλωση και φιλοξενούν ακριβά after-parties, ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να κάνουν κάτι παρόμοιο φέτος.

Προχθές Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος απέκλεισε πολλά μεγάλα ΜΜΕ, τόσο αμερικανικά όσο και διεθνή, από μια ενημέρωση εκτός κάμερας που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας. Στους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου CNN, της εφημερίδας The New York Times, του ιστότοπου Politico, της εφημερίδας The Los Angeles Times και του ιστότοπου BuzzFeed δεν επιτράπηκε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση που έγινε στο γραφείο του Σπάισερ, μια απόφαση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.

Πριν από ένα χρόνο ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, απολάμβανε κάθε λεπτό του ίδιου δείπνου και «βομβάρδιζε» τους καλεσμένους με ανέκδοτα: 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Independent, CBS 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ