- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ κατά διεμφυλικών μαθητών: Τους απαγορεύει να επιλέγουν τουαλέτα
Προχώρησε στην ανάκληση του δικαιώματος επιλογής των διεμφυλικών μαθητών στη χρήση τουαλέτας ανάλογα με το σεξουαλικό προσδιορισμό τους
Σε ανάκληση της εφαρμογής μίας οδηγίας του Μπαράκ Ομπάμα προς τα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι διεμφυλικοί μαθητές μπορούσαν να επιλέγουν βάσει του φύλου με το οποίο αυτοπροσδιορίζονται, προχώρησε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Υπενθυμίζεται πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε εκδώσει σχετική οδηγία προς τα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ. Στην περίπτωση που τα δημόσια σχολεία αρνούνταν να εφαρμόσουν την οδηγία του Λευκού Οίκου, θα βρίσκονταν αντιμέτωπα με το ενδεχόμενο διακοπής της ομοσπονδιακής χρηματοδότησής τους. Μάλιστα, οι διεμφυλικοί είχαν χαρακτηρίσει την εξέλιξη αυτή αποφασιστική νίκη για τα δικαιώματά τους.
Ωστόσο, ο Τραμπ προχώρησε στην ανάκληση της οδηγίας του Ομπάμα, ενώ η εφαρμογή της είχε ήδη ανασταλεί από ομοσπονδιακό δικαστή. Ο δικαστής είχε υποστηρίξει ότι τόσο οι πολιτείες όσο και τα δημόσια σχολεία θα πρέπει να έχουν την ευθύνη για τη λήψη αποφάσεων στο αναφερόμενο ζήτημα, χωρίς να εμπλέκεται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εκπαίδευσης των ΗΠΑ θα εξακολουθούν να μελετούν τα νομικά ζητήματα που προκύπτουν, σύμφωνα με τη νέα προεδρική οδηγία, ενώ αυτή θα αποσταλεί στα δημόσια σχολεία σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια. Η ανάκληση της προεδρικής οδηγίας του Ομπάμα από τον Τραμπ εκτιμάται ότι θα αναζωπυρώσει την ένταση μεταξύ Αμερικανών που τάσσονται υπέρ της διατήρησης των παραδοσιακών αξιών και κοινωνικά προοδευτικών.
Μετά τη δημοσιοποίηση της ανάκλησης, περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Λευκό Οίκο, κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου και φωνάζοντας συνθήματα: «Όχι στο μίσος, όχι στο φόβο. Οι διεμφυλικοί μαθητές είναι ευπρόσδεκτοι εδώ».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε κρίση οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Βερολίνου μετά τις αιχμές Μερτς για το Ιράν
Τι δήλωσε ο κυβερνητικός σύμβουλος για την τρομοκρατία μετά την επίθεση στο Γκόλντερς Γκριν
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί μετά την έναρξη του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου
Ψέκασε με άγνωστη ουσία τρεις αστυνομικούς στο Τόκιο
Η Joby Aviation στοχεύει πλέον στο δεύτερο μισό του 2026 για την έναρξη εμπορικών πτήσεων
«Έχει χαθεί η επαφή με 11 πλοία», δηλώνουν οι ακτιβιστές
Η ιστορική μνήμη των συμβόλων ενός κόσμου που – κάπου – υπάρχει ακόμα
«Οι βασικοί θεσμοί δεν λειτουργούν», λέει ο Ντρόζντιακ για την Αμερική του Τραμπ
Eίχε κλείσει το 2024 έπειτα από περισσότερες από 23.000 καταγγελίες για εγκληματικές δραστηριότητες
Η Ελλάδα απάντησε στον ΟΗΕ ότι ο όρος «Τουρκικά Στενά» δεν υφίσταται βάσει των διεθνών συνθηκών
Συζήτηση 90 λεπτών με εστίαση σε εκεχειρία στην Ουκρανία, Μέση Ανατολή και ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα
Εκρηκτική κατάθεση για το OpenAI
Ο Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα δηλώνει 14% Έλληνας και ανακοίνωσε επίσκεψη στην Ελλάδα
Δεν ήταν, πάντως, η πρώτη φορά που βρέθηκε στο επίκεντρο για αντίστοιχο «ολίσθημα»
Τι υποστηρίζουν οι εισαγγελείς ότι σημαίνει η ανάρτηση «86-47» που σχημάτισε με κοχύλια
Το Πεντάγωνο και το Πολεμικό Ναυτικό απορρίπτουν τις καταγγελίες
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χρήματα δόθηκαν για την προσωπική του ασφάλεια
Έχει δεμένα πάνω του όπλα, μαχαίρια και πυρομαχικά
Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με call centers στα Τίρανα - Συλλήψεις και κατασχέσεις
Ο Σουλτάν Κοσέν μιλά για τους καθημερινούς πόνους και το όνειρό του να περπατήσει ξανά ελεύθερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.