- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στον αέρα τινάζει ο Ακιντζί τις συνομιλίες με Αναστασιάδη
Αποχώρηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη. Εμπλοκή στην απόφαση της Κυπριακής Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα.
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αποχώρησε από τις συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακινζί συναντήθηκαν σήμερα για πρώτη φορά, μετά το θέμα που δημιούργησε η τουρκική πλευρά, με πρόσχημα τη νομοθετική τροπολογία που εισάγει αναφορά στα σχολεία για την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.
Η τηλεόραση του ΡΙΚ μετέδωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές κατά πόσο ο Ακιντζί αποχώρησε από τη σημερινή συνάντηση ή από την όλη διαδικασία των συνομιλιών.
Σε δηλώσεις του ο κ. Ακιντζί, είπε ότι ο κ. Αναστασιάδης «δεν μπόρεσε να καταλάβει τη βαρύτητα που έχει το ζήτημα για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, το προσεγγίζει περιφρονητικά και δεν θέλει να καταλάβει τις διαστάσεις του».
Πρόσθεσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά περιμένει ένα βήμα από τον Ελληνοκύπριο ηγέτη όσον αφορά το θέμα της πολιτικής ισότητας, λέγοντας ότι περιμένει να προετοιμάσει πλέον την κοινότητά του στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας.
Επίσης, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ζητά την παρέμβαση του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουντέρες, προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη για να ακυρωθεί η απόφαση της Βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα. Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Ακιντζί αναφέρει στην επιστολή ότι «αν η απόφαση δεν ακυρωθεί, θα είναι ένα σοβαρό χτύπημα στις προσπάθειες να οικοδομηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο».
Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντα, μετά την συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι χάθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ των κοινοτήτων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.