- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητέρα κλήθηκε «να αποδείξει» ότι θηλάζει στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης
Γερμανοί αστυνομικοί την έκριναν ύποπτη γιατί κουβαλούσε θήλαστρο χωρίς μωρό
Μια γυναίκα υπέβαλε καταγγελία σε βάρος της αστυνομίας της Γερμανίας, η οποία, όπως υποστηρίζει, της ζήτησε να πιέσει το στήθος της ενώπιον των υπεύθυνων ασφαλείας του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης για να αποδείξει ότι θηλάζει. Η Γκαγιαθίρι Μποζ από τη Σιγκαπούρη δήλωσε στο BBC ότι αισθάνθηκε «ταπεινωμένη» από την όλη εμπειρία στο αεροδρόμιο και διευκρίνισε πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά.
Πρόσθεσε ότι η αστυνομία στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έκρινε ύποπτο το γεγονός ότι η γυναίκα από τη Σιγκαπούρη είχε στην αποσκευή ένα θήλαστρο ενώ ταξίδευε χωρίς μωρό. Το BBC ζήτησε ένα σχόλιο από τη γερμανική αστυνομία για την εν λόγω καταγγελία, αλλά δεν πήρε κάποια απάντηση. Ωστόσο, διευκρίνισαν ότι η λήψη τέτοιων μέτρων «ξεκάθαρα» δεν αποτελούν μέρος της καθημερινής διαδικασίας ελέγχων στο αεροδρόμιο.

Η κ. Μποζ ταξίδευε μόνη της. Το περιστατικό με τη γερμανική αστυνομία συνέβη την περασμένη Πέμπτη λίγο πριν από την επιβίβασή της σε πτήση με προορισμό το Παρίσι. Η 33χρονη γυναίκα παραδέχθηκε ότι μετέφερε θήλαστρο στη χειραποσκευή της. Όταν η τσάντα πέρασε από το μηχάνημα ανίχνευσης, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου της ζήτησαν να κάνει στην άκρη και άρχισαν τις ερωτήσεις με ανακριτικό ύφος. «Θηλάζεις;» ρώτησαν και συνέχισαν: «Πού είναι τότε το μωρό; Είναι το μωρό σου στη Σιγκαπούρη;»
Της κράτησαν προσωρινά το διαβατήριο και μια γυναίκα αστυνομικός την οδήγησε σε ένα δωμάτιο για περαιτέρω ανάκριση. Εκεί της ζήτησαν να αποδείξει ότι το στήθος της έχει γάλα. «Μου είπε να σηκώσω την μπλούζα μου και να της δείξω το στήθος μου. Στη συνέχεια με ρώτησε πώς και δεν έχω τοποθετήσει κάτι πάνω στο στήθος μου εφόσον θηλάζω. Και απάντησα ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να βάλεις μόνιμα πάνω του, συνήθως βάζουμε στη θηλή το θήλαστρο και αυτό δουλεύει από μόνο του». Η 33χρονη γυναίκα υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της αστυνομικού. «Ήμουν σε κατάσταση σοκ. Ήμουν ολομόναχη και δεν είχα ιδέα τι θα μπορούσε να μου συμβεί εάν αυτοί αποφάσιζαν να μου δημιουργήσουν πρόβλημα».
Τελικά οι υπεύθυνοι ασφάλειας έλεγξαν και «πέρασαν» το θήλαστρο και επέστρεψαν το διαβατήριο στη γυναίκα, η οποία μπόρεσε τελικά να επιβιβαστεί στην πτήση της. Πριν απογειωθεί από την Φρανκφούρτη η γυναίκα ζήτησε να μάθει το όνομα της γυναίκας αστυνομικού και το κατάφερε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.