H βασίλισσα Ελισάβετ προσκάλεσε τον Τραμπ στη Βρετανία
Τι συζήτησαν Μέι και Τραμπ στον Λευκό Οίκο
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, η πρώτη ξένη ηγέτιδα που συναντήθηκε σήμερα με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι οι δύο χώρες θέλουν να οικοδομήσουν στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μαζί με τον Τραμπ, μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Οβάλ Γραφείο, η Τερέζα Μέι είπε ότι το Λονδίνο εξετάζει το πώς θα επιτευχθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και ότι συζητήθηκαν τα πρακτικά βήματα που μπορούν να γίνουν ώστε να καταστούν ευκολότερες οι εμπορικές συναλλαγές.
Αναφερόμενη στο ΝΑΤΟ, η πρωθυπουργός είπε ότι και οι δύο χώρες αναγνωρίζουν την αξία του και διατηρούν τη δέσμευσή τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ο πρόεδρος Τραμπ, είπε, υποσχέθηκε ότι "θα στηρίζει 100%" το ΝΑΤΟ, μολονότι το έχει επικρίνει πολλές φορές και πρόσφατα το χαρακτήρισε "παρωχημένο". Πρόσθεσε όμως ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξοπλιστεί ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει τον κυβερνοπόλεμο και ότι η ίδια θα προσπαθήσει να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους όσον αφορά τη χρηματοδότηση της Συμμαχίας.
Στις επαφές που είχε με τον Τραμπ η Μέι είπε ότι συζητήθηκε επίσης η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και είπε ότι εντείνονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών στον κυβερνοχώρο.
Για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, η πρωθυπουργός είπε ότι πιστεύει πως θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι η Μόσχα να εφαρμόσει τις συνθήκες του Μινσκ.
Σχολιάζοντας τις σχέσεις μεταξύ της ίδιας και του προέδρου Τραμπ, η Μέι είπε ότι "θα υπάρξουν φορές που θα διαφωνεί" μαζί του, όμως η ειδική σχέση των δύο χωρών σημαίνει ότι η συζήτηση είναι ανοιχτή και ειλικρινής. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία οι δύο χώρες συμφωνούν και ότι "ακούει τον πρόεδρο και ο πρόεδρος ακούει εμένα".
Η Τερέζα Μέι αποκάλυψε επίσης ότι η βασίλισσα Ελισάβετ προσκάλεσε τον Τραμπ να επισκεφθεί τη Βρετανία εντός του έτους και ο Αμερικανός πρόεδρος αποδέχτηκε την πρόσκληση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.