Κοσμος

Οργή για Τραμπ στη Βρετανία - Σχεδόν 1 εκατ. υπογραφές για να μην επισκεφθεί τη χώρα (εικόνα)

Η Τερέζα Μέι δέχεται έντονες πιέσεις να ματαιώσει την επίσημη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338694-704353.jpg

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δέχεται έντονες πιέσεις να ματαιώσει την επίσημη επίσκεψη του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη Βρετανία, ύστερα από τη μεγάλη οργή που έχει προκαλέσει παγκοσμίως η απόφαση του τελευταίου να απαγορεύσει την είσοδο Μουσουλμάνων και προσφύγων στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε πρόσφατα την πρόσκληση να επισκεφθεί τη Βρετανία, όπου αναμένεται να φιλοξενηθεί από τη βασίλισσα και να τον υποδεχθούν με τελετές που αρμόζουν σε επίσημη επίσκεψη ηγέτη κράτους.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, (ήδη) σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν υπογράψει σε διαδικτυακή καμπάνια κατά της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, γεγονός που αναμένεται να τεθεί σε δημόσια συζήτηση από τους Βρετανούς βουλευτές.

Τραμπ

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρώην υπουργός των Συντηρητικών Άλιστερ Μπερτ, δήλωσε πως «η οπτική της επίσκεψης είναι σήμερα πολύ κακή» και παρότρυνε τους Αμερικανούς αξιωματούχους να βρουν έναν τρόπο ώστε να μην προχωρήσει η ετοιμασία της επίσκεψης.

Παράλληλα, ο βουλευτής των Εργατικών, Νταν Τζάρβις, ανέφερε πως είναι πολύ πιθανό σήμερα, Δευτέρα, να υπάρξει επείγουσα ερώτηση στο κοινοβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί η ταξιδιωτική απαγόρευση του Αμερικανού προέδρου.

Σημειώνεται επίσης πως διαδηλωτές αναμένεται να διαμαρτυρηθούν έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα το βράδυ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ