Το Μεξικό δεν πρόκειται να πληρώσει το συνοριακό τείχος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο στο διάγγελμά του προς το μεξικανικό λαό. «Το Μεξικό δεν πιστεύει σε τείχη και φράχτες» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Μεξικού, ο οποίος δεν έκανε καμία αναφορά για το αν θα ακυρωθεί ή θα αναβληθεί η προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε χθες Τετάρτη νέα προεδρικά διατάγματα, μεταξύ αυτών, η κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, την ώρα που η διπλωματική αντιπροσωπεία της αναφερόμενης χώρας, υπό τον Μεξικάνο ΥΠΕΞ έφτανε στο Λευκό Οίκο για συνομιλίες. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Τραμπ δήλωσε ότι το Μεξικό θα αποζημιώσει «100%» τις ΗΠΑ για το τείχος, κάτι που η κυβέρνηση του Μεξικού έχει αρνηθεί ότι θα κάνει. «Μιλήσαμε για αυτό από την αρχή» είπε την ώρα που υπέγραφε τα διατάγματα σε τελετή στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ο κ. Πένια Νιέτο υπογράμμισε: «Το έχω πει ξανά και ξανά. Το Μεξικό δεν θα πληρώσει για κανένα τείχος. Η χώρα μας αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη χάραξη νέων κανόνων συνεργασίας στο εμπόριο, στις επενδύσεις, σε θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης με την ευρύτερη περιοχής της Βόρειας Αμερικής. Ως πρόεδρος αναλαμβάνω την ευθύνη να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του Μεξικού και των Μεξικανών».
Και συμπλήρωσε: «Το Μεξικό θα τείνει πάντα χείρα φιλίας προς τον αμερικανικό λαό και θα είναι πρόθυμο να κλείνει συμφωνίες με τις κυβερνήσεις του. Συμφωνίες προς όφελος του Μεξικού και των ΗΠΑ».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Υπόθεση Ρίμαν. Bernhard Riemann, 1826-1866.
Η βουτιά από την περιοχή Sunset Cliffs θεωρείται άκρως επικίνδυνη αλλά και παράνομη
Η υπεράσπιση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί κινδύνου διαφυγής
H 84χρονη γυναίκα έχει πέσει θύμα απαγωγής
Ξεκαθάρισε ότι το αν θα πουλήσει στην Άγκυρα τα F-35 είναι δική του απόφαση
Η απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας περί οικογενειακής διαμάχης, πιέσεων και παρασκηνίων
Η γυναίκα είχε χάσει την όρασή της τα τελευταία 5 χρόνια
Γιατί προβλέπει παράλληλα ότι το χρήμα θα χάσει τη σημασία του
To πρώτο αεροπλάνο του είδους θα παραλειφθεί από την Ελλάδα το 2028
Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να μεταφερθεί στην Ελλάδα
Ένα βρέφος παρέμενε άταφο για δύο χρόνια - Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Μαζική κινητοποίηση του rescEU - Περισσότερα εναέρια μέσα και εκατοντάδες πυροσβέστες
Από καταστροφή εκρηκτικών ή εκπαιδευτικές βολές εντός στρατοπέδου άρχισε η πυρκαγιά - Συγκεχυμένες οι πληροφορίες
Οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Space Needle δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν πού ακριβώς προσγειώθηκαν
Το δύσκολο ραντεβού
Με κολάρο για τουλάχιστον έξι εβδομάδες o Λιούμπισα Κάροβιτς
Άρον άρον απομακρύνθηκαν τουρίστες και κάτοικοι
Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ERCC, παρατείνοντας για 24 ώρες την αποστολή των εναέριων μέσων
Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις που εξετάζει η Ουάσιγκτον
Η μεγάλη φωτιά κοντά στο Μπορντό έχει σταθεροποιηθεί, αλλά δεν έχει οριοθετηθεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.