- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ερντογάν: Η Τουρκία θα είναι για πάντα στην Κύπρο
«Δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων»
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής αποχωρώντας από το τέμενος δήλωσε, μεταξύ άλλων, για το Κυπριακό ότι «η Βόρεια Κύπρος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Προσεγγίζει με ειλικρίνεια. Η Νότια Κύπρος και η εγγυήτρια Ελλάδα έχουν άλλες προσδοκίες. θα είμαστε εκεί για πάντα, δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των τουρκικών στρατευμάτων».
Σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε: «Είπαμε να μην περιμένετε τίποτα όπου δεν συμπεριλαμβάνεται η Τουρκία ως εγγυήτρια δύναμη. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, όπως έχει διευκρινιστεί και παλαιότερα, θα έχουμε ισάριθμο στρατό με τη Βόρεια και τη Νότια Κύπρο. Τα είχαμε πει και παλαιότερα».
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας σε τυχόν ομόσπονδη Κύπρο, λέγοντας ότι οι όροι που έχουν προτείνει οι Κύπριοι και οι Έλληνες «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί».
Κοτζιάς: Η Τουρκία το «έβαλε στα πόδια» από τη Γενεύη
Επίθεση στην Τουρκία, την οποία κατηγόρησε ότι τράπηκε σε φυγή από τη διάσκεψη για το Κυπριακό, εξαπέλυσε από τη Γενεύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Ανώτατες διπλωματικές πηγές επισήμαναν πως σήμερα Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη πολιτική συζήτηση στην Ελβετία, όμως οι Τούρκοι οδήγησαν μεθοδευμένα σε αποτυχία τις διαβουλεύσεις, ζητώντας αιφνιδιαστικά να υπάρξουν επαφές για τις εγγυήσεις και την ασφάλεια σε τεχνικό επίπεδο, ώστε να αποπολιτικοποιηθεί η διαπραγμάτευση.
Οι αξιωματούχοι του ΥΠΕΞ προσέθεσαν πως οι Τούρκοι δήλωσαν αδυναμία προσέλευσης σήμερα και ανάγκη επιστροφής στην Άγκυρα, επικαλούμενοι πιεστικά εσωτερικά θέματα, όπως το Κυπριακό.
Να θυμίσουμε πως η Ελλάδα ζητά απόσυρση των 30.000 και πλέον τούρκων στρατιωτών και κατάργηση των εγγυητριών δυνάμεων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.