- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένας Βρετανός πρώην πράκτορας πίσω από την έκθεση για σχέσεις Τραμπ με Ρωσία
Τι αποκαλύπτει η Wall Street Journal
Ο Κρίστοφερ Στιλ, ο φερόμενος ως συντάκτης της αμφιλεγόμενης έκθεσης για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, παρουσιάζεται ως ένας πρώην πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών με εξαιρετική φήμη από πολλές πηγές που πρόσκεινται στις υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες ωστόσο αμφισβητούν την αξιοπιστία της έκθεσης.
Η εφημερίδα Wall Street Journal παρουσίασε τον Κρίστοφερ Στιλ ως τον συντάκτη της έκθεσης για τον Ντόναλντ Τραμπ, όπου γίνεται λόγος για πολλά επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του εκλεγμένου προέδρου, ιδίως την ύπαρξη ενός βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου όπου εμπλέκονται ιερόδουλες ή ακόμα και την ανταλλαγή πληροφοριών για σχεδόν μία δεκαετία με το Κρεμλίνο.
Μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «γνωρίζει» τον Κρίστοφερ Στιλ και τον Κρίστοφερ Μπάροους, συνδιευθυντές της εταιρείας συμβούλων με έδρα το Λονδίνο "Orbis Business Intelligence", διαβεβαιώνοντας ότι έχουν «καλή φήμη κι ότι είναι αδύνατο ότι κατασκεύασαν αυτήν την έκθεση».
«Όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο σχετικά με τις πηγές τους» πρόσθεσε η πηγή, που έκρινε ότι «η έκθεση δεν είναι αξιόπιστη» διότι δεν έχει επαρκή τεκμηρίωση.
Μια άλλη πηγή, ένας πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών που απασχολείται πλέον στον ιδιωτικό τομέα, επισήμανε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα αγγλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να συνταχθεί η έκθεση οδηγούν στην σκέψη ότι αποσπάσματά της δεν συντάχθηκαν από Βρετανό αλλά πιθανόν «από κάποιον Ρώσο συνεργάτη».
Αυτή η πηγή εκτιμά ότι η έκθεση γράφτηκε βιαστικά κι ότι σε αυτή «έχουν αντιγραφεί και επικολληθεί πληροφορίες που διαβιβάστηκαν από τον (ρώσο) συνεργάτη χωρίς να αμφισβητούνται».
Η πηγή προσθέτει ότι θα είχε αμέσως απολύσει τον συντάκτη μιας τέτοιας έκθεσης.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλείται έναν πρώην πράκτορα της CIA, ο Κρίστοφερ Στιλ εργάστηκε πολλά χρόνια στην Μόσχα για λογαριασμό της MI6 και έχει καλή φήμη.
Κατόπιν εργάστηκε για το αμερικανικό FBI στην υπόθεση για την διαφθορά στην Fifa, έγραψε η βρετανική εφημερίδα Telegraph επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με πρώην συναδέλφους του Κρίστοφερ Στιλ, που επικαλείται η εφημερίδα The Guardian, επρόκειτο για έναν σχολαστικό και προσεκτικό ατία που θεωρείται «πολύ αξιόπιστος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ΥΠΕΞ της ΕΕ θέλουν ενίσχυση της αποστολής στην Ερυθρά Θάλασσα, όχι επέκταση στο Ορμούζ
Ο Ιρανός πρόεδρος μιλά για επιθετικότητα και κατηγορεί ΗΠΑ και Ισραήλ στέλνοντας μήνυμα αντίστασης
Η ίδια αποκάλυψε επίσης ότι έγινε στόχος έντονων επιθέσεων στο διαδίκτυο
Περίπου 10 εκατ. πολίτες χωρίς ρεύμα, με τις εργασίες αποκατάστασης από την κρατική εταιρεία σε εξέλιξη
Πρόκειται για την πρώτη γνωστή απευθείας επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών από την έναρξη της σύγκρουσης
Λίγο πριν από την πυραυλική επίθεση που σκότωσε τον πατέρα του - Ήταν και ο ίδιος στόχος
Ιρανικοί πύραυλοι και ισραηλινές αναχαιτίσεις έριξαν συντρίμμια δίπλα σε κορυφαίους ιερούς τόπους
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για την κατάστασή του
Σύμφωνα με άλλη θεωρία πίσω από το ψευδώνυμο βρίσκεται ο Ρόμπερτ Ντελ Νάγια, μουσικός του συγκροτήματος Massive Attack
Ο Μπαρτ Ντε Βέβερ πρότεινε την επιστροφή στη «φθηνή ρωσική ενέργεια» για τη διάσωση της ευρωπαϊκής οικονομίας
111 παιδιά και 38 υγειονομικοί μεταξύ των θυμάτων - Πάνω από 2.100 τραυματίες σε δύο εβδομάδες μαχών
«Πάνω από 7.000 στόχοι στο Ιράν έχουν χτυπηθεί»
Ένα από τα χαρακτηριστικά περιστατικά σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2014
Πλοίο με σημαία Πακιστάν διέπλευσε κανονικά τα Στενά του Ορμούζ, πιθανόν μετά από συνεννόηση με το Ιράν
Στοιχεία δείχνουν ότι ο επιχειρηματίας είχε προειδοποιηθεί για τις κινήσεις της
Το συγκεκριμένο trend έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μέσα στο 2025
Όταν οι γονείς της εκλιπαρούσαν για δεύτερη γνώμη, δεν τους άκουσε κανείς - τώρα ο θάνατος της κόρης τους έγινε ο κανόνας
Οι συμμαχίες θα κρίνουν την επικράτηση στον δεύτερο γύρο
Ο Τραμπ πίστεψε την ίδια του την προπαγάνδα, ισχυρίζεται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.