- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ομπάμα: Το χάος στη Συρία θα συνεχιστεί για πολύ καιρό
«Ρωσία και Ιράν υποστηρίζουν Άσαντ χωρίς να υπολογίσουν τις ζωές των αμάχων»
«Το χάος στη Συρία θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό» εκτίμησε την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας ότι η ρωσική και ιρανική υποστήριξη των αεροπορικών επιθέσεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ είχε ενθαρρύνει τον Άσαντ να εντείνει την καταστολή του των ανταρτών.
«Δεν είμαι αισιόδοξος για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της Συρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα σε συνέντευξη τύπου στη Λίμα, κατά την λήξη ενός συμβουλίου κορυφής με ηγέτες των χωρών της περιφέρειας του Ειρηνικού.
«Από τη στιγμή που η Ρωσία και το Ιράν πήραν την απόφαση να υποστηρίξουν τον Άσαντ και μια απάνθρωπη επιχείρηση δια αέρος και (να υποστηρίξουν) ουσιαστικά την ειρήνευση του Χαλεπιού άσχετα από πόσοι άμαχοι σκοτώνονται, παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται, σχολεία και νοσοκομεία καταστρέφονται, τότε απέβη πολύ δύσκολο να βρεθεί τρόπος που να μπορεί ακόμα και μια εκπαιδευμένη και δεσμευμένη μετριοπαθής αντιπολίτευση να αντισταθεί για μεγάλα διαστήματα», είπε.
«Σε αυτό το στάδιο, θα χρειαστούμε μια αλλαγή στον τρόπο που τα βλέπουν αυτά όλες οι πλευρές, για να μπορέσουμε να τερματίσουμε την κατάσταση εκεί πέρα», είπε ο Ομπάμα, προσθέτοντας, «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν εξτρεμιστικές δυνάμεις μέσα και γύρω από τη Συρία διότι θα συνεχίσει να υφίσταται το χάος για αρκετό καιρό ακόμα». Ο Ομπάμα είπε ότι το θέμα της αμερικανικής ανάμειξης στη Συρία τον βασάνιζε για πέντε χρόνια.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μακροσκελής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της Ιαπωνίας, δεύτερη σε έκταση μετά από εκείνη του 2025 στο Όφουνατο
Επιχειρησιακό πλαίσιο για το Άρθρο 42.7 με φόντο τις δηλώσεις Τραμπ
Γυναίκα περιγράφει τη διαδικασία λίγο πριν το τέλος
Έκθεση προειδοποιεί για ζοφερές προοπτικές το 2026
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο γνωστός ράπερ
Νέα διαγραφή καναλιών λόγω παραβίασης όρων - Εντείνεται η ανησυχία για επικίνδυνες πρακτικές
«Ποιον από τους δύο;» είπε ατάραχη στους αστυνομικούς - Πιθανή η θανατική ποινή
Ο Μοράντε ντε λα Πουέμπλα περιγράφει τον «πιο επώδυνο τραυματισμό της ζωής του» μετά την επίθεση ταύρου στη Σεβίλλη
Το απίστευτο ατύχημα κατά τη διάρκεια οδικού ταξιδιού στην έρημο και η δραματική επιχείρηση διάσωσης με σχοινιά
Τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον δούκα του Σάσεξ
Ποιες άλλες περιοχές χτύπησε η Μόσχα
«Η ΕΕ να φορολογήσει τα έκτακτα κέρδη»
Αλλαγή πλάνων από την Ουάσιγκτον
Εσωτερικό email του Πενταγώνου αποκαλύπτει σχέδια τιμωρίας συμμάχων για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε νέα φάση η ελληνογαλλική συμμαχία
Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη «αλλαγή στην συμπεριφορά των επιβατών»
Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε χώρο εστίασης - Τουλάχιστον έξι τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Η συγκυρία της επίσκεψης έχει έντονο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με την 250ή επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.