Η Ουκρανία κατηγορεί τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών για τηλεφώνημα - φάρσα στον Ποροσένκο
«Η FSB κατασκεύασε προϊόν το οποίο προοριζόταν για το ρωσικό κοινό»
Η Ουκρανία κατηγόρησε την Πέμπτη τις ρωσικές υπηρεσίες ασφάλειας ότι οργάνωσαν τηλεφώνημα - φάρσα στον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο, στο οποίο κάποιος προσποιήθηκε ότι ήταν ο πρόεδρος του Κιργιστάν.
Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το γραφείο του κ. Ποροσένκο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Κιργιστάν Αλμαζμπέκ Αταμπάγιεφ, για να εκδώσει λίγο αργότερα διορθωτική ανακοίνωση υπογραμμίζοντας ότι καμία επικοινωνία δεν πραγματοποιήθηκε.
Αρχείο της ηχογραφημένης τηλεφωνικής επικοινωνίας δημοσιεύτηκε ακολούθως στο Διαδίκτυο, ωστόσο το Κίεβο τονίζει ότι μέρη της συζήτησης όπου ο κ. Ποροσένκο επικρίνει την Ρωσία τον πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν είχαν αφαιρεθεί.
«Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι αυτοαποκαλούμενοι φαρσέρ περίμεναν τόσο πολύ. Παραποιούσαν το αρχείο της ηχογραφημένης συνομιλίας και έπρεπε να περιμένουν ακόμη περισσότερο για να πάρουν την έγκριση από τους προϊσταμένους τους στο Κρεμλίνο και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB)», τόνισε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Προεδρίας Σβιατοσλάβ Τσεγκόλκο.
«Η FSB κατασκεύασε προϊόν το οποίο προοριζόταν για το ρωσικό κοινό», υπογράμμισε στην ανακοίνωση του ο κ. Τσεγκόλκο, ενώ τόνισε ότι αξιωματούχοι στο υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων του Κιργιστάν βοήθησαν τους φαρσέρ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποια περίπτωση θα διεξαχθούν νέες εκλογές
Για «τρομοκρατική ενέργεια» κάνει λόγο η κυβέρνηση, ακροδεξιών πεποιθήσεων ο 24χρονος
Σκληραίνει τη στάση του μετά την εκλογική ήττα – Αναβαθμίζει τον Στίβεν Μίλερ
Από τη στιγμή που θα λάβει την εντολή, θα έχει στη διάθεσή του 28 ημέρες για να σχηματίσει νέα κυβέρνηση
Οι 6 μαχητές που θέλει στο πλευρό του
Σουβλάκι, τζατζίκι και ελιές στο βάθρο της παγκόσμιας γαστρονομίας
Για «υποστηρικτές της τρομοκρατίας», κάνει λόγο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Δύο αστυνομικοί μεταξύ των τραυματιών, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση
Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο πρόεδρος των ΗΠΑ την επέπληξε για την απώλεια και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου
Νέος γύρος κινητοποιήσεων ενόψει της συνάντησης συνδικάτων – κυβέρνησης
Φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί
Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση της παραγωγής του Cybercab
Ο ύποπτος είχε εισέλθει παράνομα στις ΗΠΑ το 2024
«Θα μπορούσε να είχε σωθεί»: Αγανάκτηση από την οικογένειά του
Οι αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς και το πρώτο μήνυμα
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τους εργοδότες τους μετά το ωράριο εργασίας;
«Θέλετε να το παίζετε σκληροί; Τώρα θα αντιμετωπιστείτε ως τέτοιοι» είπε ο σερίφης σε συνέντευξη Τύπου
Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την απαγγελία κατηγοριών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.