- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στους κατοίκους της πόλης Αματρίτσε της κεντρικής Ιταλίας που καταστράφηκε από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου, πραγματοποίησε την Τρίτη ο πάπας Φραγκίσκος, ανακοίνωσε η Αγία Έδρα.
Ο πάπας είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Αματρίτσε λίγες ημέρες μετά τον σεισμό που άφησε πίσω του 300 νεκρούς, αλλά δεν είχε προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία.
«Θέλω να κάνω αυτήν την επίσκεψη ιδιωτικά, μόνος, ως ιερέας, επίσκοπος και πάπας. Αλλά μόνος. Έτσι θέλω να την κάνω. Και θέλω να βρεθώ κοντά στους ανθρώπους», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους το βράδυ της Κυριακής στο αεροπλάνο της επιστροφής του από το ταξίδι του στη Γεωργία και στο Αζερμπαϊτζάν.
Ο ποντίφικας έφθασε στην πόλη λίγο μετά τις 9 το πρωί και κατευθύνθηκε προς τα προκατασκευασμένα σχολικά κτίρια που στεγάζουν περί τους 100 μαθητές, αφού το ανακαινισμένο σχολικό τους κτίριο κατέρρευσε τη νύκτα του σεισμού.
Στο Twitter ο Γκρεγκ Μπερκ, εκπρόσωπος του Βατικανού, ανέβασε φωτογραφίες που δείχνουν τον πάπα να χαιρετά νεαρούς μαθητές ή να σφίγγει τα χέρια ενός εμφανώς συγκινημένου άνδρα που έχασε τη γυναίκα και τα παιδιά του στο σεισμό.
Στη συνέχεια, ο πάπας Φραγκίσκος επρόκειτο να κατευθυνθεί προς την «κόκκινη ζώνη», που είναι κλειστή για το κοινό εξαιτίας του κινδύνου κατάρρευσης τοίχων.
Μετασεισμικές δονήσεις εξακολουθούν να γίνονται αισθητές στην περιοχή, όπου η ιταλική κυβέρνηση εκτιμά τις ζημίες στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά έχει υποσχεθεί ότι οι κοινότητες που καταστράφηκαν θα ανοικοδομηθούν για να γίνουν ακριβώς όπως ήταν πριν από την καταστροφή.
Εν αναμονή, οι 1.800 σεισμοπαθείς στεγάζονται σε σκηνές ή σε ξενοδοχεία που έχουν τεθεί στη διάθεσή τους στην περιοχή, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.