Κοσμος

Έδιωξαν μπουρκινοφόρες Αυστραλέζες

Ποιοι, πού, πώς και γιατί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325148-670705.jpg

Δυο Αυστραλέζες μουσουλμάνες υποχρεώθηκαν να φύγουν από παραλία της γαλλικής ριβιέρας, διωγμένες από άλλους λουόμενους, επειδή φορούσαν μπουρκίνι, το μαγιό που καλύπτει όλο το γυναικείο σώμα.

Λεπτομερέστερα, πρόκειται για την κ. Ζεϊνάμπ Αλσέλχ και τη μαμά της, που είχαν φτάσει από το Σίντνι στη Γαλλία. Η κ. Αλσέλχ κάθησε με τους γονείς της κάτω από μια ομπρέλα. Η μητέρα της και η ίδια φορούσαν μπλέ μπουρκίνι.  Τότε  ένας άντρας απείλησε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία και μια γυναίκα τις αποδοκίμασε. Η οικογένεια έφυγε και η κοπέλα έδωσε συνέντευξη σε αυστραλέζικο κανάλι δηλώνοντας τη λύπη και την αποδοκιμασία της.

Το γαλλικό «Channel Seven, που είχε δείξει τα αρχικά πλάνα, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες,  όπως π.χ. πού ακριβώς είχε γίνει το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος τον Ιούλη, στη Νίκαια της γαλλικής ριβιέρας, ένας τζιχαντιστής σκότωσε 86 άτομα οδηγώντας πάνω τους ένα βαρύ φορτηγό. Μετά απ΄αυτό, η Γαλλία απαγόρεψε το μπουρκίνι στις ακτές της και η αστυνομία εφαρμόζει την απαγόρευση (φωτογραφία). 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ