- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Σαρκοζί προς μετανάστες: Να γίνετε Γάλλοι, να μιλάτε γαλλικά, να ζείτε σαν Γάλλοι
Κήρυξε «πόλεμο» στο «μεσαιωνικό μπουρκίνι» και στην «τυραννία των μειονοτήτων»
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας και ξανά υποψήφιος στις εκλογές του 2017 για τον προεδρικό θώκο, Νικολά Σαρκοζί, απαίτησε από όλους τους μετανάστες, ασχέτως γενιάς, και πρόσφυγες να «ζουν σαν Γάλλοι, να μιλούν γαλλικά, να γίνουν Γάλλοι» διαφορετικά δεν έχουν θέση στη χώρα του.
Σε ομιλία του σε βόρειο προάστιο των Παρισίων ο κ. Σαρκοζί δήλωσε αποφασισμένος να κηρύξει τον πόλεμο κατά της «ισλαμικής τρομοκρατίας» και κατά του «μεσαιωνικού μπουρκίνι». Σύμφωνα με τον κ. Σαρκοζί η εποχή της σταδιακής ενσωμάτωσης των μεταναστών στη γαλλική κοινωνία έχει παρέλθει. Σήμερα διατείνεται προέχει η αφομοίωση, αλλιώς υπάρχει η απέλαση. «Ειδικά όσοι μετανάστες παίρνουν γαλλική υπηκοότητα πρέπει να μάθουν να μιλούν γαλλικά, να ζουν σαν Γάλλοι. Δεν ανεχόμαστε άλλο την ενσωμάτωση. Θέλουμε αφομοίωση», είπε και βροντοφώναξε: «Ζήτω η Γαλλία», προσθέτοντας πως «Όταν γίνεσαι Γάλλος οι πρόγονοί σου είναι οι Γαλάτες. Αγαπώ την Γαλλία. Έμαθα την ιστορία της Γαλλίας. Είμαι Γάλλος».
Τέλος καταδίκασε όπως είπε την «τυραννία των μειονοτήτων». «Δεν γίνεται να θεωρείται ρατσιστής όποιος δεν θέλει να συνεχιστεί η μετανάστευση. Θέλω να γίνω η φωνή της σιωπηλής πλειοψηφίας», είπε ο κ. Σαρκοζί που διεκδικεί την ψήφο των Γάλλων για το προεδρικό χρίσμα. Αντίπαλός του σε αυτήν την κούρσα είναι Αλέν Ζιπέ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.