- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Χίλαρι: «Αξιοθρήνητοι» οι μισοί ψηφοφόροι του Τραμπ
«Ρατσιστές, σεξιστές, ομοφοβικοί, ξενοφοβικοί»
«Αξιοθρήνητους» χαρακτήρισε η Χίλαρι Κλίντον τους μισούς από τους ψηφοφόρους του Ντόναλντ Τραμπ, ξεσηκώνοντας ντόρο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι μισοί από τους υποστηρικτές του κ. Τραμπ εντάσσονται «σε αυτό που εγώ αποκαλώ το καλάθι των αξιοθρήνητων. Τους ρατσιστές, τους σεξιστές, του ομοφοβικούς, τους ξενοφοβικούς, τους ισλαμοφοβικούς. Επιλέξτε». Οι περισσότεροι από αυτούς είναι «αδιόρθωτοι, όμως ευτυχώς δεν είναι η Αμερική», ανέφερε η υποψήφια των Δημοκρατικών.
Σε ό,τι αφορά το… άλλο 50% των ψηφοφόρων του Τραμπ, κατά τη Χίλαρι Κλίντον συνιστούν «ένα καλάθι γεμάτο από πρόσωπα που έχουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση τους οδήγησε στην εξαθλίωση, η οικονομία τους οδήγησε στην εξαθλίωση, ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για εκείνους (…) κι εκείνοι αναζητούν απεγνωσμένα την αλλαγή. Δεν πιστεύουν όλα όσα λέει, όμως φαίνεται πως τους δίνει μια επίφαση ελπίδας ότι οι ζωές τους θα είναι διαφορετικές εάν αυτός εκλεγεί».
Οι απαντήσεις και οι αντιδράσεις
«Η Χίλαρι Κλίντον ήταν τόσο προσβλητική προς τους υποστηρικτές μου, εκατομμύρια απίστευτους ανθρώπους που εργάζονται σκληρά. Πιστεύω ότι αυτό θα της στοιχίσει ακριβά στις δημοσκοπήσεις!» έγραψε στο twitter ο δισεκατομμυριούχος αντίπαλός της. Μάλιστα, το πρωί του Σαββάτου η ετικέτα «BasketOfDeplorables» (καλάθι των αξιοθρήνητων) αναδείχθηκε στο πιο δημοφιλές θέμα του Twitter.
Πάντως, και εκτός των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ που αντέδρασαν έντονα, υπήρξαν και πολιτικοί σχολιαστές που έκαναν λόγο για σοβαρό σφάλμα εκ μέρους της κ. Κλίντον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.