Κοσμος

Άλπεις: Συνεχίζεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού

Νύχτα στο παγωμένο τελεφερίκ

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323976-667631.jpg

33 επιβάτες  πέρασαν τη νύχτα Πέμπτης προς Παρασκευή, παγιδευμένοι σε ύψος 3.800 μέτρων, μέσα  στο ακινητοποιημένο τελεφερίκ των γαλλικών Άλπεων, από τους 110 που είχαν αρχικά αποκλειστεί, καθώς οι προσπάθειες σωτηρίας σταμάτησαν εξατίας του σκοταδιού.

Λεπτομερέστερα, οι  υπόλοιποι από τους 110 αρχικά εγκλωβισμένους σώθηκαν με ελικόπτερα, μετά από συντονισμό γαλλικών, ιταλικών δυνάμεις και ελβετικών ομάδων σωτηρίας. Ωστόσο και οι "33", που ανάμεσά τους υπάρχει κι ένα δεκάχρονο παιδί, πέρασαν τη νύχτα με τρόφιμα και κουβέρτες, που τους έδωσαν οι διασώστες. Σήμερα αναμένεται, εκτός απροοόπτου, η σωτηρία και γι΄ αυτούς.   

Υπενθυμίζεται ότι χτές Πέμπτη, γύρω στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, οι πολύ δυνατοί άνεμοι μετακίνησαν καλώδια, τα έμπλεξαν και εναέρια βαγόνια ακινητοποιήθηκαν στη μέση της διαδρομής τους. 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βανδαλισμοί: Η Γαλλία καταρρέει και κάποιοι στην Ελλάδα ζηλεύουν
Βανδαλισμοί: Η Γαλλία καταρρέει και κάποιοι στην Ελλάδα ζηλεύουν

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY