- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πρώτη φορά «μνημόνιο» από το Ισλαμικό Κράτος
«Τσεκούρι» στις μηνιαίες αποδοχές των τζιχαντιστών
Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σχεδιάζει να προχωρήσει σε «αιματηρές» περικοπές των μηνιαίων αποδοχών των τζιχαντιστών πολεμιστών του καθώς το κόστος του πολέμου είναι βαρύ ειδικά όταν πλήττεται το λαθρεμπόριο του «μαύρου χρυσού».
Η πληροφορία για την επιβολή του πρώτου ισλαμικού «μνημονίου» προέρχεται από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βασίζεται σε πηγές και μαρτυρίες ακτιβιστών, ιατρικού προσωπικού και μαχητών από όλη την Συρία. Μάλιστα, η οργάνωση ISIS έκανε επίσημη ανακοίνωση για τις περικοπές των μισθών κατά 50%.
«Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνει αυτήν την περίοδο το Ισλαμικό Κράτος, ελήφθη η απόφαση για μείωση κατά 50% στις μηνιαίες αποδοχές των μουτζαχεντίν», αναφέρει η ανακοίνωση στα αραβικά. «Κανείς δεν εξαιρείται από το μνημόνιο ασχέτως αξιώματος ή βαθμού. Η διανομή τροφίμων συνεχίζεται κανονικά δύο φορές το μήνα», συμπληρώνει.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, o μισθός των τζιχαντιστών στο χαλιφάτο του ISIS πέφτει στα 182 ευρώ το μήνα. Οι αλλοδαποί μαχητές που είχαν άλλο μισθολόγιο σε σχέση με τους Σύρους μαχητές, θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται στα 365 ευρώ. Στόχος του Ισλαμικού Κράτους είναι να δείξει ότι το χαλιφάτο λειτουργεί σαν κανονικό κράτος με κυβερνητικούς θεσμούς, νοσοκομεία, σχολεία. Η επιβολή του «μνημονίου» σχετίζεται άμεσα με τους βομβαρδισμούς των δυτικών δυνάμεων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και άλλες υποδομές στη Συρία και το βόρειο Ιράκ.
Εντωμεταξύ, το Συριακό Παρατηρητήριο σημειώνει ότι ο ISIS προχώρησε επίσης στην απελευθέρωση 270 εκ των 400 συνολικά πολιτών, κυρίως γυναίκες και παιδιά, που είχαν απαχθεί από τους τζιχαντιστές το Σαββατοκύριακο από την συριακή πόλη Ντέιρ αλ Ζορ. Ωστόσο, αρκετοί άντρες ηλικίας από 15 έως 44 ετών εξακολουθούν να κρατούνται και να ανακρίνονται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν με άκουγε, θα είχε υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα επιβάλλονται μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων
«Εσύ είσαι ο άνθρωπος που θέλω στο πλευρό μου, Μπίμπι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέο πλήγμα στο Vision 2030, το φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού του βασιλείου
Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας κοντά της τους αγαπημένους της
Γιατί οι φωτιές αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες
Ο πρώην ταξιτζής, Πολ Μακένζι αυτοανακηρύχθηκε πάστορας και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης
Οχυρώνονται» τα καταστήματα της πολυτελούς Βία Μοντεναπολεόνε
Η παρέμβαση για τις εκλογές
Οι εταιρείες μεταπώλησης αναζητούν τις ύποπτες αγγελίες
Η 68χρονη δημοσιογράφος κάλυψε επί δεκαετίες πολέμους και κρίσεις σε όλο τον κόσμο
Από τον σχολιαστή του CNN μέχρι την πρώην παρουσιάστρια του Fox
2.400 συλλήψεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και φόβοι για νέα επεισόδια
Δορυφορικές εικόνες είχαν αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό του Lockheed Electra
Η εταιρεία απειλείται με πρόστιμο 200.000 δολαρίων την ημέρα
Γιατί η Μόσχα δεν θεωρεί ακόμη τη σύγκρουση νίκη
Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και έδωσε εντολή στους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους
Ο Ολλανδός ηγέτης και ο σύντροφός του θα γίνουν γονείς την άνοιξη του 2027
Η νέα μαρτυρία στο δικαστήριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.