- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διχάζει η επανέκδοση του «Mein Kampf» του Χίτλερ
Στα βιβλιοπωλεία της Γερμανίας πιθανώς να επιστρέψει το βιβλίο του Αδόλφου Χίλτερ «Mein Kampf», καθώς έχουν περάσει πλέον 70 χρόνια από το θάνατο του δημιουργού του και όπως ορίζει ο ευρωπαϊκός νόμος, ανήκει πλέον στο δημόσιο τομέα.
Από το 1945, το copyright του βιβλίου κατείχε το κρατίδιο της Βαυαρίας και μέχρι σήμερα δεν επέτρεπε την επανεκτύπωση του βιβλίου στα Γερμανικά. Πλέον, όμως, δεν απαιτείται άδεια και οι εκδοτικοί οίκοι της χώρας μπορούν, εάν το επιθυμούν, να το τυπώσουν. Το «Μein Kampf» γράφτηκε από τον δικτάτορα στις αρχές της δεκαετίας του ’20 και αποτελεί ένα αντισημιτικό παραλήρημα. Για αυτό το λόγο, το κρατίδιο της Βαυαρίας προσπάθησε να κρατήσει τα πνευματικά δικαιώματα, κάτι το οποίο τελικώς δεν κατάφερε.
Η ιστοσελίδα The Local.de, αναφέρει ότι το βιβλίο του μίσους αναμένεται να επανεκδοθεί σε αρκετές γλώσσες, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει την ανησυχία εβραϊκών οργανώσεων ανά τον κόσμο.
Οι εκδοτικοί οίκοι της Γερμανίας εμφανίζονται διχασμένοι, με ορισμένους να δηλώνουν ότι δεν θα κυκλοφορούσαν το βιβλίο στην αγορά ακόμα και αν τους πλήρωναν και άλλους να το… σκέφτονται.
«Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο ενώ 12 εκατομμύρια αντίτυπα της πρώτης έκδοσης κυκλοφορούν σε καταστήματα με παλιά βιβλία. Δεν είναι τόσο σπάνιο», ανέφερε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ερευνών του Ολοκαυτώματος Vashem Νταν Μίτσμαν, και συνεχίζει: «Για το Mein Kampf, όμως, υπάρχει μια συναισθηματική απόρριψη. Κανένας εκδότης δεν θα το επανακυκλοφορήσει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.