- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το καλύτερο δώρο για αξιωματούχους του Κρεμλίνου: Βιβλίο με τις καλύτερες ατάκες του Πούτιν
«Ό,τι λέει ο Πούτιν γίνεται πραγματικότητα...»
Το βιβλίο με τίτλο «Οι Λέξεις που αλλάζουν τον Κόσμο» (The Words that are changing the World) είναι η πιο πρόσφατη εκδήλωση θαυμασμού από τους υποστηρικτές του Πούτιν.
«Αρχίσαμε να παρατηρούμε ότι όλα όσα λέει ο Πούτιν γίνονται πραγματικότητα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο» δήλωσε ο Αντόν Βολοντίν, συγγραφέας του βιβλίου των 400 σελίδων, που εκδόθηκε από την οργάνωση Network, που πρόσκειται στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση. «Σε αυτό το βιβλίο καταγράφουμε τις δηλώσεις του και επιβεβαιώνουμε αυτήν την ιδέα».
Μεταξύ των αξιομνημόνευτων αποφθεγμάτων που επελέγησαν είναι η απειλή του Πούτιν να «ξεκάνει» τους Τσετσένους μαχητές που βρίσκονται «στον περίβολο» της Ρωσίας, ο ισχυρισμός του Ρώσου προέδρου ότι η Κριμαία θα παραμείνει ένα «αναπόσπαστο» τμήμα της Ρωσίας και μια περίεργη δήλωση προς τη Λετονία, όταν είπε στη Ρίγα ότι το μόνο που μπορεί να αναμένει να λάβει από τη Μόσχα είναι «τα αυτιά ενός νεκρού γαϊδάρου», μια ρωσική έκφραση συνώνυμο του «τίποτα».
Άλλες δηλώσεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο επικεντρώνονται στα πατριωτικά αισθήματα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.«Για εμένα η Ρωσία είναι ολόκληρη η ζωή μου» μπορεί να διαβάσει κανείς στις σελίδες του βιβλίου, ενώ σε άλλα σημεία εκφράζεται η δυσφορία του Βλαντίμιρ Πούτιν για τη δυτικού τύπου δημοκρατία ή τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών.
Η οργάνωση που εξέδωσε το βιβλίο έχει στο παρελθόν λάβει γενναιόδωρες επιχορηγήσεις από το Κρεμλίνο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Το σύγγραμμα θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία της Ρωσίας τον Ιανουάριο και η τιμή του έχει οριστεί στα 800 ρούβλια (11,12 δολάρια).
Η Network ανακοίνωσε σήμερα ότι διένειμε 1.000 αντίγραφα στο Κρεμλίνο, το οποίο τα προσέφερε σε αξιωματούχους και πολιτικούς ως δώρο ενόψει της Πρωτοχρονιάς.
Η ρωσική εφημερίδα RBK επικαλέστηκε Ρώσους αξιωματούχους που επιβεβαίωσαν ότι έλαβαν το δώρο και ότι ένας υψηλόβαθμος βοηθός του Πούτιν τους είπε ότι πρέπει να το μελετήσουν ενδελεχώς. Σύμφωνα με τον ίδιο το βιβλίο αυτό θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν τις αποφάσεις που λαμβάνει ο πρόεδρος της χώρας και επηρεάζουν την εγχώρια και εξωτερική πολιτική της Ρωσίας.
Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, κράτησε αποστάσεις από το βιβλίο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν το έχει δει και πρόσθεσε ότι είναι απίθανο η πρωτοβουλία αυτή να ανήκει στο Κρεμλίνο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Τεχεράνη θέτει τους όρους της στις ναυτιλιακές και οι ΗΠΑ προειδοποιούν
Νέες διαδηλώσεις οργανώνονται απόψε σε Τίρανα και Αυλώνα
Υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του ήδη από το 2017
Νέα πυρά κατά της αμερικανικής προπαγάνδας
Τι ακριβώς γίνεται στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Ποιο είναι το μοντέλο πέντε βημάτων που χρησιμοποιεί
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νότο - Ένας Κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασε τη ζωή του
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.