- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Τραγικά ανεύθυνο» χαρακτήρισε ο κ. Ζάιντ Ραάντ Αλ Χουσέιν, Ύπατος Αρμοστής Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στον ΟΗΕ, τον πολυεκατομμυριούχο κ. Ντόναλντ Τραμπ, επικρατέστερο υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, για την πρότασή του να απαγορευτεί η είσοδος όλων μουσουλμάνων προσφύγων ή μεταναστών στη χώρα.
Η πρωτοφανής παρέμβαση του ΟΗΕ στα προεκλογικά των ΗΠΑ αιτιολογείται, καθώς ο κ. Αλ Χουσέιν είπε:
· «Είναι τραγικά ανεύθυνο, δεδομένου του στόχου των εξτρεμιστών, να πέσει στην παγίδα της υποστήριξής των, εις βάρος εκείνων που οι ίδιοι – η μεγάλη πλειοψηφία των μουσουλμάνων – μπορεί να θεωρηθούν επιλέξιμοι στόχοι από αυτές τις εξτρεμιστικές ομάδες»
· «Σίγουρα, παρότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη συμπάθεια για όσους προκαλούν τη βία και το θάνατο αμάχων, είναι διπλά τραγικό όταν υποφέρουν αθώα άτομα λόγω αντίδρασης»
· «Το λιγότερο που μπορείς να περιμένεις είναι ότι οι υποψήφιοι για δημόσια αξιώματα θα ξέρουν αρκετά για την ιστορική εμπειρία και τον πόνο που πρόκειται να υποστούν όσοι πέσουν στο στόχαστρο, αν αυτή η κλιμάκωση των δηλώσεων επισκιάσει τη νηφαλιότητα και τη λογική σχετικά με το θέμα»
· Ο κ. Τραμπ «έπεσε στην παγίδα της υποστήριξης» των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ)
Ο ίδιος ο κ. Τραμπ -που προηγείται σε ποσοστά όλων των ρεπουμπλικανών υποψηφίων για τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016- απέρριψε τις αυξανόμενες παγκόσμιες αντιδράσεις εναντίον του και είπε ότι η πρότασή τους είναι ανάλογη με την κράτηση Αμερικανών ιαπωνικής καταγωγής, και άλλων δυνητικών εχθρών των ΗΠΑ, σε στρατόπεδα κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Ιστορική αναδιάρθρωση για τον γερμανικό κολοσσό υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού
Εβδομήντα χρόνια από την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ και της απειλής για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον σύζυγο και την πεθερά της Τγουίσα Σάρμα
Το ψήφισμα και η απεικόνιση της Αφρικής
Η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ έχει «σχεδόν» επανέλθει στην ομαλότητα, ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.