- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Σοκαρισμένος» ο κουνιάδος του «μακελάρη» του Σαν Μπερναρντίνο (video)
Tι γνωρίζουμε για τον άνθρωπο που σκότωσε 14 άτομα σε κέντρο υποστήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες
«Δεν έχω ιδέα ποιο μπορεί να ήταν το κίνητρο του Φαρούκ», δήλωσε ο κουνιάδος του υπόπτου για το μακελειό με τους 14 νεκρούς στο κέντρο υποστήριξης ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια. «Είμαι σοκαρισμένος», πρόσθεσε ο Φραχάν Καν, ο οποίος είναι παντρεμένος με την αδελφή του δράστη σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από το Συμβούλιο Αμερικανικών και Ισλαμικών Σχέσεων του Λος Άντζελες εννέα ώρες μετά την ένοπλη επίθεση που έχει βυθίσει στο πένθος την Καλιφόρνια.
Ποιος ήταν ο δράστης Σάγεντ Φαρούκ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία του νεκρού υπόπτου για την πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στην Καλιφόρνια.
Ο αρχηγός της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ο Φαρούκ δούλευε πέντε χρόνια στις υπηρεσίες υγείας της κομητείας του Σαν Μπερναντίνο. Πρόσθεσε πως ήταν στο πάρτι, ενεπλάκη σε καβγά και έφυγε για να γυρίσει οπλισμένος. Κάποιοι ανέφεραν πως λίγο πριν συμβεί η τραγωδία, ήταν νευρικός και έφυγε από το πάρτι. Άλλοι είπαν πως ενεπλάκη σε καβγά. Ο Σάγεντ Φαρούκ, Αμερικανός πολίτης, εργαζόταν ως υγειονομικός ελεγκτής τροφίμων στην κομητεία του Σαν Μπερναντίνο. Κατά το NBC, ύποπτος είναι και ο αδερφός του.
«Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί» είπε στη New York Daily News άνδρας που εμφανίστηκε ως ο πατέρας του υπόπτου. Είπε πως ο γιος του δούλευε στην κομητεία και έκανε ελέγχους σε εστιατόρια και ξενοδοχεία. Είπε επίσης ότι δεν έχει δει εδώ και καιρό τον γιο του, γιατί είχαν απομακρυνθεί. «Ήταν πολύ θρήσκος. Πήγαινε στη δουλειά, γύρισε, πήγαινε για προσευχή, γύριζε. Είναι μουσουλμάνος» τόνισε.
Σύμφωνα με τον Hussam Ayloush, εκτελεστικό διευθυντή του Κέντρου Αμερικανικών και Ισλαμικών Σχέσεων, ο Φαρούκ και η γυναίκα του αγνοούνται από το πρωί της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν από το μακελειό δηλαδή. Από την αστυνομία δεν επιβεβαιώνεται αν η δεύτερη νεκρή ύποπτη Τασφίν Μαλίκ ήταν η σύζυγος του Φαρούκ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.