- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γυάλινη γέφυρα «αιωρείται» στα 300 μέτρα από το έδαφος της Κίνας
Δεν ενδείκνυται για τουρίστες που φοβούνται τα ύψη
Πάνω στη μεγαλύτερη και ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο περπάτησαν δεκάδες άνθρωποι στα εντυπωσιακά όρη του Ζανγκτζιατζιέ στην κεντρική Κίνα. Με μήκος 430 μέτρα και κρεμασμένη σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος, η γέφυρα είναι κατασκευασμένη ανάμεσα σε δύο κορυφές του φυσικού πάρκου της επαρχίας Χουνάν.
Η γέφυρα, η οποία έχει πλάτος έξι μέτρα και αποτελείται από 99 πλάκες διαφανούς γυαλιού, μπορεί να υποδεχθεί 800 ανθρώπους ταυτοχρόνως, σύμφωνα με υπεύθυνο της τουριστικής ζώνης του Ζανγκτζιατζιέ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Εκτός από το να περπατήσουν πάνω στη γέφυρα και να θαυμάσουν τη θέα, οι τουρίστες θα μπορούν επίσης να κάνουν εκεί μπάντζι-τζάμπινγκ.
«Ήθελα να έρθω για να αισθανθώ την επιβλητική πλευρά αυτού του έργου. Όμως δεν φοβήθηκα, φαίνεται ασφαλές», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ουάνγκ Μιν.
Για να καταδειχθεί η σταθερότητα της γέφυρας, οργανώθηκαν τους τελευταίους μήνες πολλά επικοινωνιακά χάπενινγκ: μεταξύ άλλων, ένας δημοσιογράφος χτύπησε το γυαλί με ένα μεγάλο σφυρί και ένα αυτοκίνητο γεμάτο επιβάτες την πέρασε, για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη δομή της.
Μόνο 8.000 επισκέπτες είναι δεκτοί την ημέρα πάνω στη γέφυρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα. Οι τουρίστες καλούνται να κλείνουν μια ημέρα νωρίτερα το εισιτήριό τους, που κοστίζει 138 γιουάν (18 ευρώ). Για να αποφευχθούν πτώσεις αντικειμένων που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στη δομή, οι φωτογραφικές μηχανές και τα μπαστούνια για σέλφι δεν επιτρέπονται, διευκρίνισε η υπηρεσία, ενώ απαγορεύονται και τα «τακούνια στιλέτο».
Την ιδέα για τη γέφυρα είχε ο Ισραηλινός αρχιτέκτονας Χαΐμ Ντοτάν, ο οποίος είχε σχεδιάσει πολλά κτίρια στην Κίνα.
Μία από τις κορυφές του πάρκου Ζανγκτζιατζιέ είχε προσφέρει την έμπνευση για το βουνό που επιπλέει στον αέρα στην αμερικανική ταινία Avatar, η οποία προβλήθηκε στην Κίνα το 2010.
Φωτογραφία: EPA/SHAO YING
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεκάδες νεκροί, τραυματίες και εγκλωβισμένοι μετά τον τεράστιο σεισμό των 7,4 Ρίχτερ
Τι συνέβη με το Caroline Bezengi
Ανάμεσά τους και παιδιά, έρευνες για εγκλωβισμένους - Οι αρχές κήρυξαν τη χώρα σε κατάσταση εθνικής καταστροφής
Tι είπε για το ενδεχόμενο προεδρικής υποψηφιότητας
Η ανάρτηση στο Truth Social
O πρόεδρος έχει εδώ και χρόνια βρεθεί στο επίκεντρο σχολίων και αστείων για το χαρακτηριστικό του χτένισμα
Ο ισχυρότερος σεισμός της τελευταίας 10ετίας στην περιοχή
Περισσότερα από 200.000 στρέμματα γης είναι αυτήν τη στιγμή περικυκλωμένα από τις φλόγες
Ο Τζέικ Γουάιζενεντ είχε σπάσει ρεκόρ στο Έλ Καπιτάν - Φίλοι και συναθλητές τον αποχαιρετούν με συγκίνηση
Το βίντεο έγινε viral
Η δόνηση είχε επίκεντρο την επαρχία Τσόκο και έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα Μπογκοτά
Ζημιές σε 6 αεροδρόμια - Στο επίκεντρο η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας
Οι εικόνες, οι κραυγές περί «εισβολής» και η παγκόσμια εκμετάλλευση από τις δυνάμεις της άκρας δεξιάς
Η δόνηση έγινε αισθητή μέχρι τα σύνορα με τη Βενεζουέλα
Η στιγμή της άγριας επίθεσης
Το αντίπαλο δέος που προβληματίζει την Ιταλίδα πρωθυπουργό
Το αξίας 300 εκατ. δολαρίων σκάφος του δισεκατομμυριούχου φέρεται να αρνήθηκε επανειλημμένα να συνδράμει
Ιστορικό ρεκόρ βροχής 150 ετών στη Σανγκάη, ακυρώσεις πτήσεων και πλημμύρες
Ο υπερτουρισμός άρχισε να «χτυπάει» μία από τις πιο απομονωμένες περιοχές του πλανήτη
Οι Αρχές επισκέπτονται πόρτα-πόρτα τους κατοίκους για να εντοπίσουν τυχόν ασθενείς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.