- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διευρυμένη Σύνοδος Κορυφής των χωρών του διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας και ειδικά κατά του τζιχαντιστικού Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) θα γίνει σήμερα Τρίτη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) του ΟΗΕ.
Λεπτομερέστερα, ενώ ο διεθνής συνασπισμός αποτελείται από 60 χώρες (ανάμεσά τους η Γαλλία, η Βρετανία και οι γειτονικές προς τη Συρία αραβικές), στη Σύνοδο Κορυφής έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν 104 χώρες, περίπου 100 τοπικές οργανώσεις και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και θρησκευτικοί ηγέτες. Στη Σύνοδο θα πάρει μέρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας.
Μεταξύ των ομιλητών, εκτός του Μπαράκ Ομπάμα, θα περιλαμβάνονται ο πρωθυπουργός του Ιράκ κ. Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι και ο πρόεδρος της Νιγηρίας κ. Μουχαμάντου Μπουχάρι, η χώρα του οποίου αντιμετωπίζει τη δράση των σουνιτών τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ, που αναγνωρίζει το «χαλιφάτο» του ΙΚ.
Στις δυσκολίες του διεθνούς συντονισμού κατά της τρομοκρατίας καταγράφεται και η διαφωνία Ρωσίας – ΗΠΑ ως προς την υποστήριξη του καθεστώτος του κ. Άσαντ στη Συρία. Αυτό φάνηκε και στο πλαίσιο του ΟΗΕ, όπου η Ρωσία πρότεινε πολιτικό και στρατιωτικό συνασπισμό που θα περιλαμβάνει τόσο τον κ. Ασαντ, όσο και το σιιτικό Ιράν.
Υπενθυμίζεται ότι οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού κατά του ΙΚ δεν έχουν φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, γιατί ο συνασπισμός δεν έχει στείλει στρατό ξηράς στα πεδία των μαχών. Έτσι οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να ελέγχουν τεράστιες εκτάσεις στη Συρία και το Ιράκ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει μετά την κατάρρευση της δίμηνης εκεχειρίας
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Συναγερμός στην Ουτσουνομίγια - Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους
Μαχητικά του ΝΑΤΟ κατέρριψαν drone που μπήκε στον εναέριο χώρο της Λετονίας
Η προειδοποίηση στους κατοίκους
Ο Γκράχαμ Πλάτνερ είναι μια ακόμα υπόθεση υποψηφίου που βρίσκεται αντιμέτωπος με το (ψηφιακό και μη) παρελθόν του
Σε ένα αυταρχικό σύστημα, η εξωτερική πολιτική εργαλειοποιείται πλήρως για την εγχώρια πολιτική επιβίωση.
Επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ στο NBC
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.