Αθλητισμος

Στο εδώλιο για βιασμό ο ποδοσφαιριστής Ασράφ Χακίμι

Απορρίφθηκε το αίτημα να κλείσει η υπόθεση

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο εδώλιο για βιασμό ο ποδοσφαιριστής Ασράφ Χακίμι
© EPA/RICHIE TONGO

Χακίμι: Γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε να δικαστεί για την υπόθεση βιασμού

Σε δίκη για βιασμό θα παραπεμφθεί ο αρχηγός της εθνικής Μαρόκου και ποδοσφαιριστής της Παρί Σεν Ζερμέν, Ασράφ Χακίμι, σύμφωνα με απόφαση γαλλικού δικαστηρίου.

Η υπόθεση αφορά καταγγελία που είχε υποβληθεί τον Φεβρουάριο του 2023 από γυναίκα 24 ετών, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο διεθνής αμυντικός την είχε βιάσει στην κατοικία του, στην περιοχή Βαλ ντε Μαρν, νοτιοανατολικά του Παρισιού.

Ο Χακίμι αρνείται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες.

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, ο ποδοσφαιριστής είχε εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο Εφετείο των Βερσαλλιών ζητώντας να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο. Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του και έκρινε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ώστε η υπόθεση να εξεταστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου.

Σε ανακοίνωσή του, το δικαστήριο ανέφερε ότι τόσο η προκαταρκτική έρευνα όσο και η δικαστική διερεύνηση οδήγησαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν την παραπομπή του ποδοσφαιριστή σε δίκη.

Η αντίδραση του Χακίμι

Μετά την απόφαση, ο Μαροκινός διεθνής εξέδωσε προσωπική δήλωση, στην οποία επανέλαβε ότι είναι αθώος.

«Η Δικαιοσύνη με κοίταξε στα μάτια και μου είπε ότι αν δεν ήμουν διάσημος, δεν θα υπήρχε ποτέ αυτή η υπόθεση. Επέλεξα να παραμείνω σιωπηλός όλα αυτά τα χρόνια. Πίστευα ότι η αξιοπρέπεια, η υπομονή και η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη θα οδηγούσαν στις σωστές αποφάσεις», ανέφερε.

Ο 27χρονος αμυντικός υποστήριξε ακόμη ότι η υπόθεση έχει επηρεάσει την οικογένεια και την προσωπική του ζωή, προσθέτοντας πως περιμένει τη δίκη για να παρουσιάσει δημόσια τη δική του εκδοχή των γεγονότων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η συνήγορός του, Φανί Κολέν, η οποία έκανε λόγο για σειρά στοιχείων που, κατά την άποψή της, θα έπρεπε να είχαν οδηγήσει σε αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

«Ανακούφιση» για την καταγγέλλουσα

Από την άλλη πλευρά, η δικηγόρος της γυναίκας που προχώρησε στην καταγγελία, Ρασέλ Φλορ Παρντό, χαρακτήρισε την απόφαση «ανακούφιση και ελπίδα» για την εντολέα της.

Όπως υποστήριξε, συνολικά έξι δικαστικοί λειτουργοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν αρκετά επιβαρυντικά στοιχεία ώστε ο Χακίμι να δικαστεί για βιασμό.

Η ίδια τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες να μιλήσουν για περιστατικά σεξουαλικής βίας, ακόμη και όταν οι καταγγελλόμενοι είναι πρόσωπα με μεγάλη δημόσια προβολή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία έναρξης της δίκης.

Πηγή: Metro

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY