Αθλητισμος

Οργή στην οικογένεια του Ντιόγκο Ζότα - Απατεώνες δημιούργησαν ψεύτικο ίδρυμα στο όνομά του

Σε διάρκεια ενός μήνα κατάφεραν να αποσπάσουν περίπου 50.000 λίρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντιόγκο Ζότα
© ΕΡΑ/ADAM VAUGHAN

Απατεώνες δημιούργησαν φιλανθρωπικό ίδρυμα στο όνομα του Ντιόγκο Ζότα και έβγαλαν 50.000 λίρες

O ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, Ντιόγκο Ζότα έφυγε από τη ζωή στις 3 Ιουλίου του 2025 μαζί με τον αδελφό του Αντρέ, μετά από τροχαίο δυστύχημα στην επαρχεία Αμόρα της Ισπανίας.

Ένας μήνας και λίγες μέρες έχουν περάσει από τότε και η οικογένεια και η ομάδα του άτυχου Ντιόγκο δεν έχει συνέλθει. Κι όμως κάποιοι εκμεταλλευτήκαν το όνομά του για να βγάλουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε μία ιστοσελίδα στο διαδίκτυο που ονομάστηκε «Diogojotafoundation» την οποία παρουσίαζαν ως επίσημο φιλανθρωπικό ίδρυμα που ίδρυσε η οικογένεια του αδικοχαμένου Πορτογάλου.

Οι απατεώνες υποστήριζαν ότι έπαιρναν λεφτά για φιλανθρωπικούς σκοπούς και έκαναν δωρεές, χωρίς ωστόσο να έχουν ουδεμία σχέση με την οικογένεια Ζότα ή την ομάδα της Λίβερπουλ.

Σε διάρκεια ενός περίπου μήνα κατάφεραν να αποσπάσουν περίπου 50.000 λίρες, ενώ όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, οι δράστες εξαφάνισαν κάθε ίχνος της ιστοσελίδας και οι ίδιοι χάθηκαν, με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να τους ψάχνει.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή στις τάξεις της Λίβερπουλ αλλά και της οικογένειας του Ζότα, που βλέπουν το όνομα του αγαπημένου τους ανθρώπου να χρησιμοποιείται με τόσο ανήθικο τρόπο.

                                                          

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY